Като причина за подобна мярка от Централната банка посочват прането

...
Като причина за подобна мярка от Централната банка посочват прането
Коментари Харесай

Иран забрани сделките с криптовалута

Като причина за сходна мярка от Централната банка показват прането на пари

Сделките с криптовалута бяха неразрешени в Иран с претекст пране на пари

Централната банка на Иран забрани на финансовите институции в страната да правят покупко-продажби с криптовалута, включително биткойн, заяви Ройтерс, базирайки се на държавната осведомителна организация IRNA.

Като причина за фрапантната мярка от банката показват потреблението на криптовалутите за пране на пари. „ Банките, кредитните организации и валутните тържища са длъжни да заобикалят продажбите или покупките на тези валути или да подхващат каквито и да е дейности за тяхното напредване “, се споделя в наредбата на Централната банка.
още по тематиката
По-рано този месец в Иран бяха изравнени формалните и пазарните обменни курсове, а обменът на валута отвън банките – неразрешен. Правителството предприе тази мярка, поради внезапното поевтиняване на иранския риал на фона на вероятността от обновяване на американските наказания.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп би трябвало да реши до 12 май дали да възобнови глобите против Техеран. Решение за наказания би било сериозен удар по съглашението за иранската нуклеарна стратегия, което бе реализирано през 2015 година сред Иран и страните от „ огромната шесторка “ – Съединени американски щати, Китай, Германия, Франция, Англия и Русия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР