Като председател на Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен

...
Като председател на Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен
Коментари Харесай

Орлин Алексиев: Образованието е приоритет на СОПФ и през 2019-а

Като ръководител на Съвета за ръководство на Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ) към Столична Община, Орлин Алексиев показа доклада за настоящото положение по сметката на Фонда, станал явен на съвещание на Съвета, провело се през юли 2019-а година.

И тази година плановете, обвързани с развиването на инфраструктурата на образованието, получават най-голямо финансиране от профилираната организация. От основаването си през 1994-а години до момента 52% %, от средствата на Фонда, са изразходвани за създаване и поддържане инфраструктурата на образованието.

От 2015-а до 2018-а година са отпуснати над 48,7 млн. лв.. От тях за ново строителство и разширения на сграден фонд на учебни заведения и детски заведения са дадени 23,5 млн. лв.. С тези средства са издигнати 7 нови детски градини и пристройки съм други градини и учебни заведения, като при учебните заведения се слага акцент върху построяването на нови класни стаи, отопляеми физкултурни салони и столови за хранене, посочи Орлин Алексиев.

В същия интервал е направено уголемение на 1АЕГ с нови корпуси и физкултурни салони. Пристроени са салони за спорт в 88-мо СОУ и 149 СОУ и са издигнати детски градини в местностите Манастирски ливади и Кръстова вада, нуждата от които се усети в резултат на построяването на жилищни комплекси от затворен и отворен вид, а за други наложителни строително-ремонтни действия са предоставени 10,2 млн. лв., добави още Орлин Алексиев.

С тези средства са осъществени поправки и хидроизолация на покриви, санитарни възли и канализация, съществена замяна на електроинсталации, реновиране на отоплителните системи, подсилване на компрометирани структури и други, в здания във всички региони.

След земетресението през февруари 2012-а година се извърши цялостно градивно проучване на употребения от учебните заведения и детските заведения сграден фонд. Дадоха се съответни наставления за градивно подсилване на здания - регион по регион. В резултат на което се разходваха 6,5 млн. лв. за 4 години за строителни действия в 81 здания във всички региони на столицата.

А по отношение на предписани ограничения за повишение на енергийната успеваемост на постройките от просветителната инфраструктура, са осъществени редица действия като топлоизолация на стени и покриви, замяна на дограма и преустрояване на отоплителни системи от работа с котли на течно и от време на време твърдо горива на работа с газ. За осъществяването им Фондът обезпечи над 5,1 млн. лв., за същия интервал 2015-2018-а година.

За 2019-а година средствата, отделени за сферата на столичното обучение, са 4 587 2017,95 лв.. От тях 2 087 500 са предоставени за осъществяване на поправки в общински учебни заведения и детски градини. 908 741 лв. са предопределени за възобновяване и главен ремонт на електрическата апаратура и повишение на енергийната успеваемост на постройката на 129 ОУ " Антим I " и 164 ГПИЕ " Мигел де Сервантес ". А 500 000 лв. са отделени за уголемение на съществуваща постройка на две култивиран групи, една яслена група и физкултурен салон на ДГ № 4 " Слънчо ", село Владая, посочи Орлин Алексиев.

Останалите средства са разпределени за ремонтни действия в 82 ДГ " Джани Родари " ; за създаване на ограда на двора на 121 СУ " Георги Измирлиев " ; ремонт на санитарни възли в постройката на 25 ОУ " Д-р Петър Берон ", регион Красно село. 120 128,42 лв. са отпуснати за създаване на външен асансьор към постройката на 36 СУ " Максим Горки ". С 299 439,10 лв. от средствата се осъществят ограничения за енергийна успеваемост " Топлоизолиране на външни ограждащи стени " и " Подмяна на дограма " на корпус А на 119 СУ " Академик Михаил Арнаудов ".

В 23 СУ " Фредерик Жолио-Кюри ", регион Слатина, със средства от СОПФ е осъществен наложителен ремонт на санитарните възли на стойност 68 792,00 лв., а също 320 000 лв. са предоставени за наложителен ремонт на постройката на 117 СУ " Св. Св. Кирил и Методий ", гр. Бухово, регион Кремиковци, добави Орлин Алексиев.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР