Като предателство към българския национален интерес обявиха от Възраждане“ внесеният

...
Като предателство към българския национален интерес обявиха от Възраждане“ внесеният
Коментари Харесай

„Възраждане“: ДПС искат да се самоограничим за горивата, това е предателство

Като изменничество към българския народен интерес оповестиха от „ Възраждане “ импортираният от Държавно стопанско предприятие законопроект, който планува България да се самоограничи в износа на артикули от модифициран съветски петрол.

Това стана ясно от брифинг на партията в Народното събрание.

Това е притеснително и пагубно, в случай че бъде признато. Текстът към този момент е минал през правната комисия, само че във финансовата не е бил утвърден. Едно към едно е същото като това, импортирано от Движение за права и свободи. Предвид, че извоювахме дерогацията на вноса по море, ние се саморегулирахме един път през Петков и Нинова, в този момент още веднъж желаеме да си наложи сами регулация, разяснява Искра Михайлова.

От „ Възраждане “ показаха отвращение, че предлагането на Движение за права и свободи е едно към едно с такова, прокарано от кабинета „ Петков “. И добави, че на 2 октомври актуалният Министерски съвет е отменил решение на предходното държавно управление от 29 юли.

Според „ Възраждане “ това не е икономическо или държавническо решение, а политическо и „ цели да съобщи посока на ориентировка във връзка с интернационалните спорове. Чрез решения, които ощетяват страната, политическите обединения предават националния интерес, с цел да засвидетелстват съгласно тях по-важните общественост и такива “, уточни Михайлова и настоя решението да не бъде одобрявано.

Тя уточни, че има отчети, съгласно които внасяйки продукта и инвестирайки в преработката му, ние към този момент изнасяме български артикул. Изпратено е питане за дерогацията до Европейски Съюз, което гласи, че модифицираните артикули не подлежат на наказания.

Ограничаването на износа на нефтопродукти ще донесе до понижаване на индустриалния потенциал. Ще повлияе на експортния ни капацитет, и ще утежни салдото. Освен това намаляването на производствата на гориво ще докара до недостиг и повишаване на цените им, стимулират се от партията.

Според „ Възраждане “ към 70% от преработваните артикули в рафинерията ни са от Русия, дизелът е 90%,а бензинът 65%.

Алтернативната е да взимаме артикули от Турция, само че през Босфора има ограничаване за тонажите и ще би трябвало да идват по 2 танкера дневно. Гърция също не е вид, тъй като границата би трябвало да минават по 200 цистерни, с цел да се обезпечава този запас. Позицията ние подкрепена от документи. Това е следващият политически цинизъм от евроатлантическото болшинство. Ако текстът мине, ще има скок на цените на дизела и бензина. Цена от 4-5 лева ще е мираж, цената ще е към 10 лева, разяснява Цончо Ганев.

От „ Възраждане “ иронизираха „ смяната “ и Българска социалистическа партия, защото техните депутати дали своят вот друго по текста – в енергийна се въздържали, във финансова срещу, нямало да е изненада в зала да го поддържат, още повече, че тяхното държавно управление един път към този момент го е предписание.

Перспективите не са хубави до момента в който евроатлантическата навалица има болшинство в тази постройка, предизвести Ганев. И изрази вяра обособени депутати да не се „ поддават на общата групова безнаказаност “ и да проявят разсъдък неподкрепяйки самоограничението за експорт.

Най-добре да има изключителни избори, настоя той. Макар номинираният за министър председател проф. Николай Габровски да специалист на международни равнище, „ Възраждане “ няма да поддържат държавно управление на ГЕРБ. „ Не сме за избрани персони, а против състав по отношение на политиките “, уточни той. Останалите празненство в Народно събрание имали ясни политики – за еврото, закриване на тецове, прекъсване на доставки от Русия – всичко което не е в полза на България и по тази причина няма да ги поддържат.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР