Като отвратително антируско усърдие бе определен в Русия вотът в

...
Като отвратително антируско усърдие бе определен в Русия вотът в
Коментари Харесай

Москва обвини Париж в русофобия заради Гладомора

Като " непоносимо антируско старание " бе избран в Русия вотът в Националното заседание (долната камара на френския парламент) на решение, с което се признава за геноцид Гладомора - глада, провокиран при започване на 30-те години в Украйна от руските управляващи и изравен основата на няколко милиона смъртни случая там, съобщи Франс прес.

 

" Антируското старание на френските депутати наподобява още по-отвратително поради това, че Франция към момента не е затворила, самата тя, страницата на своите закононарушения от колониалния интервал ", съобщи говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова.

Националното заседание одобри резолюцията си във вторник с съвсем единогласие (168 гласа " за " против 2 " срещу " ). С нея депутатите признаха Гладомора за геноцид, приканиха държавното управление на Франция да направи същото, с цел да отговори на мощното очакване от страна на Киев по отношение на един толкоз мъчителен спомен, възроден от съветската инвазия в Украйна, отбелязва Франс прес.

 

В признатия текст се признаваше публично " геноцидния темперамент на насилствения и плануван от руските управляващи апетит против украинското население през 1932 година и 1933 година

 

Според Мария Захарова още един път Русия се сблъсква с двуличието и русофобията на европейските й съперници. Говорителката разкритикува двойните стандарти на груповия Запад и дефинира стъпката на Франция като едно " лишено от смисъл деяние, проведено небрежно, с цел да се хареса на режима на Киев ".

 

Украинският президент Володимир Зеленски към този момент приветства решението на френския парламент и го дефинира като историческо за Украйна.

Известна като житницата на Европа поради плодотворните си земи, Украйна изгуби няколко милиона поданици по време на огромния апетит през 1932  - 1933 година на фона на колективизацията на земите, проведена, съгласно историци, от Сталин, с цел да се потъпче всевъзможен блян за самостоятелност на тази страна, която по това време беше руска република.

 

В средата на декември Европейският парламент също дефинира като геноцид Гладомора.

 

Русия отхвърля изрично тази подготовка за случилото се и акцентира, че огромният апетит през 30-те години е предизвикал освен гибел на украинци, само че и на руснаци, казахстанци и на други нации.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР