Като омбудсман, който защитава правата на всички граждани, включително на

...
Като омбудсман, който защитава правата на всички граждани, включително на
Коментари Харесай

Омбудсманът: Настоявам матурите след IV и X клас да бъдат отменени

" Като омбудсман, който пази правата на всички жители, в това число на децата, аз и тази образователна година, сходно на предходната, изпратих рекомендация до министъра, в която настоях да бъдат анулирани изпитите за Национално външно оценяване след довеждане докрай на IV и X клас ". Това съобщи пред " Труд " омбудсманът на България Диана Ковачева.

" Миналата година рекомендацията ми беше почетена, само че тази към този момент - не. Не разбирам упорството на МОН ", добави още тя.

" Написах на министър Вълчев, че тази ми рекомендация е подбудена от голям брой тъжби и подписка на близо 18 000 родители и възпитаници. Те изрично се опълчват на провеждането на така наречен дребни матури през 2021 година ", напомни омбудсманът.

" Родителите подчертаха, че няма аргументиран отговор, за какво тези изпити са наложителни за учениците, които желаят да продължат образованието си в XI и XII клас. А и материалът за тях не е одобрен ", счита Ковачева.

" Подкрепям родителите. Смятам, че настояването им е основателното. Една такава матура слага децата в риск, ще ги тормози и няма да даде никакво действителна картина на успеваемостта на учениците или на техните учители, защото системата за онлайн образование, въпреки да е потребна, сподели и много дефицити ", безапелационна бе Диана Ковачева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР