Като общества позволихме разговорът между двете държави да слезе на

...
Като общества позволихме разговорът между двете държави да слезе на
Коментари Харесай

Владимир Владимиров: В отношенията между София и Скопие стои Русия, чиято цел е насаждане на омраза и ниски страсти

" Като общества позволихме диалогът сред двете страни да слезе на кръчмарско равнище, да слезе на равнището на ниските пристрастености, на омразата ". Това съобщи пред Владимир Владимиров, вицепрезидент на Българо-македонския бизнес клуб.

" Внушенията в народен ефир са надалеч от действителността ", изрече мнението си той.

Владимиров уточни, че работи в Северна Македония от 15 години и в никакъв случай не е срещал ненавист, а тъкмо противоположното -  положително отношение и гостолюбие.

" Северна Македония е измежду най-сериозни търговски сътрудници на България. Стокообменът ни е повече от 1 милиарда, което е показателно за отношението на бизнеса в двете страни, което е доста по-различно от така наречен " политици ". Това никой, който се занимава с политика от двете страни на границата, не би трябвало да го не помни ", означи той.

За тримата арестувани българи в Северна Македония в събота, в деня на честването на 151 години от рождението на Гоце Делчев, Владимиров изрази мнение, че тези хора са отишли там, с цел да основават проблеми, а не да се поклонят на гроба на Гоце Делчев.

" Хората, които бяха задържани от македонската полиция, псуваха македонските служители на реда и се държаха нападателно против тях. Нито един български служител на реда, турски, гръцки или какъвто и да е различен, няма да разреши някой на негова територия да се държи по този метод. Единият от тях е прочут от 15 години като професионален протестър. Македонската полиция си свърши работата по професионален метод ". 

По думите му крайните националисти в цяла Европа в голямата си част са финансирани от Москва.

" В нашия диалог сред двете страни има и трети участник и той не би трябвало да бъде подценяван и неглижиран и това е Руската федерация. Всичко това, което видяхме през последните дни и седмици, са част от съветска хибридна интервенция, чиято последна цел отчасти беше реализирана - още веднъж омразата и ниските пристрастености да бъдат главният канал, по който нашите две страни си споделят ".

Владимиров уточни, че Нов български университет е направил предходната година проучване за говора на омразата в македонските медии:

" 95% от говора на омразата против България, са в медии, близки до партията ВМРО-ДПМН. Всички тези медии са благосъстоятелност на медийния холдинг на непосредствен до Виктор Орбан магнат ".

Според него държанието на политиците не е нито патриотично, нито национално отговорно.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР