Като нов и доста смел подход на прокуратурата определи вицепремиерът

...
Като нов и доста смел подход на прокуратурата определи вицепремиерът
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Действащ министър в ареста е нов жанр, доста сме ход на прокуратурата

Като нов и много самоуверен метод на прокуратурата дефинира вицепремиерът Томислав Дончев задържането на към този момент някогашния министър на околната среда и водите Нено Димов. Според него дейностите на държавното обвиняване са развалили чувството, че няма безнаказани.

" Действащ министър в ареста е безусловно нов род ", посочи Дончев пред Българска национална телевизия.

Нено Димов е в ареста от 9 януари поради водната рецесия в Перник. Първоначално той беше арестуван с полицейска заповед, откакто беше изведен от постройката на Министерството на околната среда и водите пред камерите на малките екрани. На другия ден прокуратурата му повдигна обвиняване за умишлена занемареност и изиска от съда да му наложи арест като непрекъсната мярка.

От ареста той подаде оставка като министър, а издигналата го политическа мощ - Вътрешна македонска революционна организация, дефинира дейностите на прокуратурата като политическо ликвидиране. Апелативният профилиран съд реши Нено Димов да остане за непрекъснато в ареста поради тежестта на обвиняването и тежката социална обстановка, до която е довело неговото държание. Перник е на воден режим от 18 ноември. От 20 декември той беше затегнат в допълнение, като в този момент вода има 8 часа на денонощие.

Томислав Дончев изясни, че на следващия ден в Министерския съвет министър председателят Бойко Борисов е свикал среща, на която ще се разгласи по какъв начин ще се реши казусът с водната рецесия. Той посочи, че вода за Перник няма да се взима от София, а от различен водоизточник, само че не назова кой. По думите му оптимистичният вид за справяне с рецесията е 45 дни, а реалистичният - 2 месеца.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Водната рецесия в Перник (133)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР