Като независим търговец „МЕТ Енерджи Трейдинг България“ непрекъснато търси начини

...
Като независим търговец „МЕТ Енерджи Трейдинг България“ непрекъснато търси начини
Коментари Харесай

ЕТ Енерджи Трейдинг България“ доставила над 670 млн. куб. м газ от 2017 г. насам

Като самостоятелен търговец „ МЕТ Енерджи Трейдинг България “ непрестанно търси способи за доставка на нужните количества газ при пазарни условия към страни от цяла Европа, оповестяват от компанията. Tова се осъществя на база краткосрочни и средносрочни контракти с разнообразни снабдители от целия свят - разнообразни източници и по разнообразни направления, прецизират от сдружението и допълват, че тези действия са съобразени с наложените ограничавания по света, а и регулациите им са извънредно прецизни.

От 2017 година до сегашния миг „ МЕТ Енерджи Трейдинг България “ е изтъргувала 1,9 милиарда куб. м природен газ, а доставките за крайни клиенти в България за същия интервал са над 670 млн. куб. м, оповестява Българска телеграфна агенция. През 2021 година компанията е осъществила в България доставки на 9,5 % (319 млн. куб. м.) от крайното ползване на природен газ за българската икономикау написа в известието. Основните клиенти на „ МЕТ Енерджи Трейдинг България “ са от основни браншове на българската промишленост, включително:

металургия, храни, керамика и стъкло, хартия, строителни материали, химия, произвеждане на електрическа сила, газоразпределителни и топлофикационни сдружения.

От компанията акцентират, че не разполагат с информация и не носят отговорност по какъв начин и по какви критерии са поканени снабдители на газ от „ Булгаргаз “ за интервала май 2022 година За да бъде утвърден снабдител на природен газ за интервала, компанията се явява на регламентиран търг с ценово предложение, което е утвърдено от „ Булгаргаз “ през април 2022 година Цената, по отношение на която е подписана договорката, е индексирана. Тя зависи от котировките на цените на газа в Европа, които са динамични и бързо изменящи се. Индексираната цена не е била напълно избрана към датата на подписване на договорката (април 2022 г.) и при издаването на предплатената фактура заради заложения пазарен механизъм на ценообразуване.

През месец май 2022 година „ МЕТ “ получава от „ Булгаргаз “ ЕАД само годишни контрактувани количества по стратегия за освобождение на природен газ (ПОГ), наложена от Европейската комисия за преустановяване на монополното състояние на „ Булгаргаз “.

Задължението на „ Булгаргаз “ за тази годишна доставка е зародило на 15.11.2021 година, вследствие на процедура, оповестена и извършена на „ Газов хъб Балкан “.

Договорът за доставка е подписан с предходния изпълнителен шеф на „ Булгаргаз “ - Николай Павлов. Съгласно изискванията на ПОГ, „ МЕТ “ има задължението да доставя закупения газ на клиенти в страната, акцентират от компанията.

„ МЕТ Груп “ е компания за търговия на сила в Европа със седалище Цуг, Швейцария. Дружеството участва в Швейцария, Унгария, Хърватия, Словакия, Австрия, Германия, Турция, Англия, Румъния, Сърбия, Украйна и Испания. „ МЕТ Енерджи Трейдинг България “ ЕАД е основана през 2017 година, с цел да съставлява Групата на пазарите на природен газ и сила в Югоизточна Европа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР