Като излишно всяване на паника в обществото определи искането за

...
Като излишно всяване на паника в обществото определи искането за
Коментари Харесай

"Топлофикация В.Търново": Излишно всяване на паника е искането за ръст с над 300% на цената на парното



Като ненужно всяване на суматоха в обществото дефинира настояването за над 300 % нарастване на цената на парното от 1 юли във Велико Търново Александър Димитров, изпълнителен шеф на " Топлофикация ВТ ".

Искането на " Топлофикация ВТ ", импортирано в държавния енергиен регулатор, е за цена на парното от 1 юли във Велико Търново от 464,66 лева за Мегаватчас (МВтч) без Данък добавена стойност. Това е нарастване с 332% по отношение на в този момент настоящата цена на топлинната сила в града.

Поскъпването няма да е в този размер, съобщи за БНР Александър Димитров, изпълнителен шеф на топлофикационното сдружение:

" До в този момент не е имало нито една година, в която да е имало действително 300-400% нарастване. Не е за първи път това нещо. Увеличението ще бъде съобразено със обстановката в страната, само че по никакъв метод няма да бъде 300%. Според мен това е едно ненужно всяване на суматоха у хората ".

Искането е направено към 30 март, когато цените на природния газ бяха други, не бяха спрени и съветските доставки. От " Топлофикация ВТ " не се наемат с прогнози каква цена на парното ще дефинира енергийният регулатор:

" Не мога да зная КЕВР какво ще признае, това е тяхна работа ". 

На въпрос на БНР възнамерява ли сдружението да внесе ново искане, Александър Димитров съобщи:

" Това също не мога да го разясня все още “.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР