„Като изключителна мярка за наказание е разрешено използването на смъртно

...
„Като изключителна мярка за наказание е разрешено използването на смъртно
Коментари Харесай

Лукашенко одобри смъртното наказание в Беларус

„ Като изключителна мярка за наказване е позволено потреблението на смъртно наказване – екзекуция (до анулация на смъртното наказание) за закононарушенията, планувани в част 2 на член 124, част 3 на член 126, част 3 на член 2 на член 359 от този кодекс, или за обвързваните с съзнателно отнемане от живот при отегчаващи условия, други изключително тежки закононарушения “, написа в документа.

Става дума за актове на интернационален тероризъм, по-специално тероризъм против представител на непозната страна или интернационална организация; терористични актове, осъществени от проведена група или с потребление на уреди за атомна сила, потребление на радиоактивни субстанции, мощни, токсични химични или биологични субстанции, или свързани с ликвидиране на лице; убийства на държавници или публични персони, осъществени по отношение на държавна или социална активност.

По член 289 „ Терористичен акт “ в Беларус са формирани наказателни каузи против някои представители на опозицията, в това число Светлана Тихановская, съперница на Лукашенко на последните президентски избори до момента, заяви „ Meduza.io “.

Преди това в Беларус беше невероятно човек да бъде наказан на гибел за подготовка на закононарушения. В края на април съответните промени бяха утвърдени от долната камара на Народното събрание на Беларус, а при започване на май – от Съвета на републиката.

Измененията в Наказателния кодекс ще влязат в действие 10 дни след формалното им издание.

Така Беларус става единствената страна в Европа, която ще ползва смъртно наказване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР