Като грозна лъжа определи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов

...
Като грозна лъжа определи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов
Коментари Харесай

Проф. Ангелов нарече грозна лъжа твърденията за нови ограничения

Като " грозна неистина " дефинира министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов изказванията, че се чака ново откриване на пропускателни пунктове и въвеждане на нови ограничавания по отношение на битката с ковид. " Нямаме никакво желание, в никакъв случай, на никое място да затваряме нито страната, нито градове или да разкриваме КПП-та ", сподели в Кюстендил проф. Ангелов.

Министърът акцентира, че уеб страниците, които популяризират тези неистини, го вършат безусловно осъзнато и целеустремено, играейки със страховете на българските жители.

Изследване, оповестено в Американското списание за тропическа медицина и хигиена, за което, демонстрира, че през първите три месеца на годината най-малко 800 души са умрели, а към 5800 души са били признати в болница вследствие на дезинформация (разпространяване на клюки, тайни теории и стигма).

Като сериозна точка сега в страната проф. Ангелов дефинира Добрич, където имало проблем с разделянето на потоците и обезпечаването с задоволителен брой инфекционисти. " Очакваме да бъде подписан контракт с сътрудник, който е работил в болничното заведение и нещата да се оправят. Към момента нещата там наподобяват контролируеми ", добави министърът.

След посещаване в болничното заведение в Кюстендил проф. Ангелов сподели, че в цялата Кюстендилска област няма никакви терзания за дефицит на кревати, личен състав или защитни средства. Той уточни, че в здравното заведение се лекуват четирима пациенти с потвърдена коронавирусна зараза, единият от които към този момент е с негативен тест. Има и инфектиран доктор, от центъра за незабавна помощ в града. Изследвани са неговите контактни 25 души и се чакат резултатите от пробите.

Отделението, където са изолирани пациентите с ковид в Кюстендил, е оборудвано, а пациентите са ситуирани в единични стаи. Свободните кревати сега в локалната болница са 46, заяви още министърът. Той посочи, че и на двата Граничен контролно-пропусквателен пункт в района на Гюешево (на границата със Северна Македония) и на Олтоманци (границата със Сърбия) има екипи от по осем индивида от Регионалната здравна ревизия, които дават денонощни наряди.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР