Като грешка определи силовото влизане на прокуратурата в президентството миналата

...
Като грешка определи силовото влизане на прокуратурата в президентството миналата
Коментари Харесай

Бивш конституционен съдия: Грешка беше силовото влизане в президентството

Като неточност дефинира силовото влизане на прокуратурата в президентството предходната седмица някогашният парламентарен съди Пламен Киров в изявление за Нова телевизия.
На 9 юли прокурори влязоха показно в постройката на президентската администрация, придружавани от тежковъоръжени хора от Бюрото за отбрана на прокуратурата.
Нахлуването стана ден откакто президентът прикани да бъде свалена държавната защита на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган и депутата на придвижването Делян Пеевски и беше разчетена като напън върху него.
Последваха манифестации в поддръжка на президента и в отбрана на конституцията, а самият той прикани " да изхвърлим мафията от прокуратурата ".
Главният прокурор никакво нарушаване не е направил, извършва своите функционалности, разяснява проф. Киров. По думите му в хода на следствието не е имало никакви искания към президента, а хората от екипа му могат да бъдат разследвани.
" Но с. Тя не отиваше да разрушава наркокартел, с цел да влизат въоръжени, можеше да стане просто и спокойно с връзка на институциите ", добави юристът.
Той изясни случилото се с " междуличностна нетърпимост " и добави, че в страната " персоналните връзки се проектират върху политическата конюнктура ".
Проф. Киров добави, че няма съображение да се желае предварително премахване на президента за политическите му изявления, каквито отзиви се показват, тъй като още през 1995 година Конституционният съд се е произнесъл, че той може да прави политически изявления.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР