Като гражданин, министърът на правосъдието Данаил Кирилов определя решението в

...
Като гражданин, министърът на правосъдието Данаил Кирилов определя решението в
Коментари Харесай

Като гражданин, Кирилов определя решението за Полфрийман като необосновано

Като жител , министърът на правораздаването Данаил Кирилов дефинира решението в сегашния миг във връзка с Полфрийман за голословно , оповестява НоваТВ.

Би следвало съдът да показа задълбочено своите претекстове , разяснява министърът и добави, че предварителното освобождение е условно и че при нарушаване на закона, австралиецът ще доизлежи присъдата си.

" Нашето изказване е, че в законово съобразения период е имал дисциплинарно нарушаване , което е спънка да се упражняват привилегии като понижаване на присъдата ", изясни Кирилов.

Заместник-началникът на Централния софийски затвор Десислав Трайков разяснява, че " 7 листа негативни мнения съм написал за Полфрийман , в които съм изразил мнение, че не следва да бъде освобождаван предварително ".
 Полфрийман излезе от Софийския затвор
Полфрийман излезе от Софийския затвор

Преместват го в център за краткотрайно настаняване на чужденци

Заместник-министър проф. Николай Проданов изясни, че Полфрийман е имал три дисциплинарни санкции за неприятно държание в пандиза. Едното от тях е за разпространяване на обиди и вулгарни стикери. И трите са заличени, защото са станали преди повече от година . " Моето усещане е, че може би има някакви положителни прояви в личността на този човек, само че той не се е поправил ".

Трайков е подал оставка поради задържането на Будимир Куйович и коментар на някогашния вътрешен министър Румен Петков. В своя позиция прeдceдaтeлят нa Политическа партия AБВ нaмeквa зa зaвиcимocт мeжду Трaйкoв и държaвнoтo ръкoвoдcтвo.

" Румен Петков си разреши за следващ път да опетни освен моето име , само че и името на управлението на пандиза. Считам за законосъобразно и естествено да не обръщам внимание на репликите му, само че аз съм човек и от чисто прочувствен дисбаланс съм податлив да подавам и оставката си в качеството на заместник-началник на Централния софийски затвор. От какво се опасява Румен Петков не мога да знам, какви са му били връзките с Куйович в интервал от 10-15 години обратно също не е моя работа, само че очевидно има нещо в тази посока. Искам да изкажа признателност към управлението на екипа на дирекцията, на Министерството на правораздаването и да си потегли с вдигната глава въз основата на опита ми в качеството ми на специалист ", разяснява Трайков.

Кирилов ще се срещне с Румен Петков и се надява някогашният вътрешен министър да даде доказателства за изказванията си. " В тази система постоянно ще има дисциплинарни нарушавания, в това число нямам илюзията, че ще можем да спрем на 100% вътрешното разпространяване на неразрешени субстанции... Всички изказвания и доказателства ще бъда тествани ".
 Депутати възмутени от предварителното свобождаване на Полфрийман Обновена
Депутати възмутени от предварителното свобождаване на Полфрийман

Нинова: Това още по-остро слага въпроса за препоръчаните промени в Наказателно-процесуален кодекс

На 18 май предходната година стана ясно, че Полфрийман се отхвърля от предварително освобождение .

На 17 юли тази година Софийски градски съд отхвърли настояванията за предварително освобождение на Полфрийман . Софийският апелативен съд го пусна предварително условно от пандиза .

Полфрийман към този момент е осъждал България в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург, защото магистратите одобряват, че е нарушена неговата независимост на изложение .

През 2009 година прокуратурата изиска пожизнен затвор за подсъдимия.

Като насмешка и грозно решение водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дефинира правосъдното решение , с което Джок Полфрийман излезе предварително на независимост .

Това още по-остро слага въпроса за предложенията на Българска социалистическа партия за промени в Наказателно-процесуален кодекс , разяснява Нинова.

Премиерът бе сбит по тематиката , като съобщи, че не може да си разреши да разяснява решение на българския съд. " Всички знаем какъв е отговорът, само че аз не мога да си разреша да го кажа " , акцентира Борисов, другояче споделял общото мнение по въпроса.

Вътрешният министър Маринов изясни, че няма да разяснява решенията на съда и че " това, което ние сме свършили като органи на откриване на закононарушението, ние сме го създали и лицето е получило своята присъда ".
 Освободиха предварително наказания за ликвидиране Полфрийман
Освободиха предварително наказания за ликвидиране Полфрийман

Според съда били налице законови учредения за освобождението му
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР