Като деца ни принуждаваха да прощаваме. Например когато съседското момче

...
Като деца ни принуждаваха да прощаваме. Например когато съседското момче
Коментари Харесай

Прощавайте, дори на тези, които не заслужават, защото...

Като деца ни принуждаваха да прощаваме. Например когато съседското момче ни вземе играчката, го карат да ви се извини, а вие сте длъжни да му простите. Въпреки че постоянно сте били ядосани дълго по-късно. Като възрастни постоянно чакаме опрощение, само че в множеството случаи на вятъра, написа Bright Side, представено от obekti.bg.
Дори когато хората се извиняват, ние помним това, което са ни предизвикали – това е част от персоналната ни история. Можем да носим бремето на тези обиди през целия си живот. И всеки, който ни нарани, прави това задължение по-тежко, до момента в който не стартира да ни пречи да живеем живота си пълноценно.
Но има хора, които могат да простят даже на тези, които не го заслужават, тъй като знаят, че:
Това оказва помощ да продължим
Когато не дадем амнистия, това значи, че таим в себе си завист, пренебрежение и неодобрение. Запазваме болката в себе си. Мислим за събитията, които ни нараняват още веднъж и още веднъж вместо да се съсредоточим върху по-приятни вероятности.
Преди всичко вие имате потребност от прошката
Смятаме, че прошката касае индивида, който ни е обидил. Че това ще смъкна бремето от него. Истината е, че прошката е значима за нас. Ние не можем да продължим напред без нея. Ние имаме потребност да извиним, за се освободим от обидата и да спрем да живеем в предишното.
Прошката е за всеки
Не единствено за тези, които са се извинили. Иначе какъв е смисълът от нея? Силните хора простят даже на тези, които не заслужават – другояче рискуват да навредят на други поради стаената завист. Обидата може да се трансформира в контузия или комплекс, който да ни накара да се държим по-зле с всички останали към себе си.
Да простиш значи да се освободиш
Само когато прощаваме, можем да се разправим с предишното си по метод, който няма да попречи на бъдещето ни. Когато се освободим от предишното и болката, разчистваме пътя за нови усеща и прекарвания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР