Като че ли в последните няколко дни политическите партии сякаш

...
Като че ли в последните няколко дни политическите партии сякаш
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Продължаваме усилията да търсим подкрепа на всички нива за Шенген

Като че ли в последните няколко дни политическите партии като че ли напълно се убедиха, че не може да бъде формирано държавно управление и всеки стартира да прави своята предизборна акция, изключително след формулата, която избра първата политическа мощ за експертен кабинет. Вероятно доста политически водачи са се виждали като бъдещи министри. Сега явно това няма да се случи.

Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова във Велико Търново.

По тематиката със стрелбата по бежанци на границата тя разяснява:

" Аз не бих предавала такова огромно значение на който и да е журналистически филм, тъй като ми се коства, че той би трябвало да обслужи една теза - България не е подготвена за Шенген ". Тя сподели, че би желала да види и различен филм за това, по какъв начин се стреля по български служители на реда и жертвите, за които Европа като че ли останала глуха.

" В името на паметта на тези момчета би трябвало да сме по-прозрачни, по-категорични и по-справедливи от европейска позиция ", разяснява вицепрезидентът.

С ангажимента, че ще изчакаме крайното решение за Шенген, Йотова акцентира, че то още веднъж е политическо, както сме разрешили през 2011 г- техническите критерии да бъдат сменени с политически.

" Това не анулира задължението на българската дипломация да продължи да бъде все толкоз дейна, дори и повече от последните два месеца, когато служебното държавно управление постави неимоверни старания - срещнаха се на всички равнища и с парламент в Нидерландия и тяхната комисия по външна политика, както несъмнено връзките и с австрийските управляващи. За страдание последните 7-8 месеца тази тематика не беше приоритет на постоянното държавно управление, пропусна се златно време ", сподели вицепрезидентът.

В случай, че получим " Не " за Шенген, би трябвало да продължим всички старания да търсим поддръжка и да не даваме мотив за използване на двоен стандарт по отношение на България.

" За мен е извънредно нездравословно в тази обстановка и шумът към Шенген да бъде употребен и партиите в България да се замерят с това, че не ни одобряват ", предизвести тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР