Като част от трудотерапевтичната дейност в ЦНСТДБУ-Борован и по желание

...
Като част от трудотерапевтичната дейност в ЦНСТДБУ-Борован и по желание
Коментари Харесай

Организираха коледна работилница за децата от ЦНСТ-Борован

Като част от трудотерапевтичната активност в ЦНСТДБУ-Борован и по избор на самите деца тази година се откри коледна работилница, в която потребителите на обществената услуга изработваха с голямо предпочитание и усърдие коледни сувенири и дарове. Като част от коледната работилница беше планувано децата да подберат по собствен избор естествени материали, които да употребяват в своите шедьоври. Заедно с личния състав на обществената услуга те събираха шишарки, орехи, лешници, шипки, шушулки, кестени и най-причудливи елхови клончета, които по-късно заедно лакираха.За останалата част от материалите финансово оказа помощ община Борован.
Кабинета по логика на психиката беше трансфорат в същинска коледна работилница, в която, също като джуджетата на Дядо Коледа, децата крояха, боядисваха, лепиха, изрязваха, украсяваха, опаковаха. Под дребните им ръчички, плод на фантазията и фантазиите им се родиха неповторими коледни дарове – коледни елхи от панама и дърво, коледни играчки от филц, кутийки за бижута с коледна тема, снежни индивиди от шишарки, коледни дървени лъжички, коледни венци, свещници.
С голямо неспокойствие децата чакаха 10 декември – денят на запалването на Коледната елха на центъра в селото, в който да покажат своите творения.
Средствата от продажбите на коледните сувенири и дарове ще бъдат употребявани за потребностите на децата от ЦНСТДБУ-Борован.
Децата подариха от сувенирите и на своите донори от Козлодуй – почитател клуб,,Левски “ и АЕЦ-Козлодуй. Предвидени са и други дарове.
Днес пък във фоайето на общинска администрация в Борован беше открит коледен базар – проведен от Детска градина „ Юрий Гагарин “ по Проект „ Мама и аз дружно в детската градина “по Национална стратегия „ Заедно за всяко дете “. Детската градина е единствената в област Враца, която е спечелила средства по тази национална стратегия. Всички произведения са направени от родители, деца и личния състав на детската градина. Част от средствата събрани от коледния базар ще бъдат дарени за благотворителна цел за „ Българската Коледа “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР