Като част от своята благотворителна кампания Заедно срещу COVID-19, до

...
Като част от своята благотворителна кампания Заедно срещу COVID-19, до
Коментари Харесай

Българският Червен кръст събра близо 2 млн. лева в помощ на лечебни заведения


Като част от своята благотворителна акция „ Заедно против COVID-19 ” , до 11 януари Българският Червен кръст е събрал 1 929 395 лева.в помощ на лечебните заведения у нас. Инициативата продължава, като с набраните средства БЧК обезпечава лечебни заведения в цялата страна с най-необходимото за лекуването на пациенти и за обезопасяването на медицинските екипи на първа линия в битката с COVID-19.

В дейностите на БЧК в отговор на COVID-19 все още са взели присъединяване общо 5 647 доброволци, с помощта на които над 100 хиляди нуждаещи се са получили хранителни артикули. Към момента Българският Червен кръст също по този начин е дал над 3 милиона персонални защитни средства, както и над 20 хиляди PCR теста. Не по-малко значима е помощта, която организацията оказва на лечебните заведения, които получиха профилирана здравна инсталация и имущество от бедствения запас на БЧК за подпомагането на битката против COVID-19, както и хигиенични артикули и консумативи за медицинския личен състав и доброволците на първа линия. Чрез своите действия в отговор на пандемията БЧК е достигнала до над 430 000 души, като продължава да дава настояща, достоверна и навременна информация на обществото.От началото на пандемията БЧК дава и психосоциална поддръжка на жителите, които имат потребност от такава, посредством Националния чат за психосоциална поддръжка, наличен на .

В началото на месеца БЧК започва и огромна осведомителна акция, обвързвана с COVID-19, наречена „ Направи го за тези, които обичаш “ . Целта на самодейността е да подчертае значимостта от спазването на противоепидемичните ограничения и в това време да дава надеждна информация на българските жители. Името на акцията „ Направи го за тези, които обичаш “ е определено неслучайно и цели да предизвика персонална и прочувствена ангажираност у всеки жител и по този начин да го стимулира да съблюдава ограниченията, с цел да отбрани околните си. Кампанията е част от програмата „ Дейности в отговор на COVID-19 ” на БЧК , която се финансира от Американската организация за интернационално развиване (USAID) и е подкрепена от Международната Федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП), която е част от продължаващата към този момент съвсем година филантропична активност на БЧК в битката с пандемията.

Благотворителната акция „ Заедно против COVID-19 ” се осъществя редом с дълготрайните стратегии на организацията, подпомагащи едни от най-уязвимите групи в обществото. Сред тях са самодейността „ Топъл обяд “, посредством която 1473 деца от обществено слаби фамилии получават безвъзмездна топла храна през зимните месеци; даването на хранителни пакети за обществено слаби жители по Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подпомагане; дейностите по стратегия „ Домашни грижи за самостоятелен и заслужен живот “ в поддръжка на самотни възрастни хора и други

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР