Като „буря в чаша вода“ служебният министър на правосъдието Крум

...
Като „буря в чаша вода“ служебният министър на правосъдието Крум
Коментари Харесай

България има шанс за пробив в Шенген през есента

Като „ стихия в чаша вода “ служебният министър на правораздаването Крум Зарков дефинира позицията на Българска социалистическа партия за неговото и на още двама души от левицата присъединяване в служебното държавно управление.

В декларация Българска социалистическа партия през вчерашния ден се разграничи от тримата министри в кабинета „ Донев “, които са членове на партията, само че не ги изключи.

„ Става дума за едно недоумение или неразбирателство, меко казано което ме учудва, тъй като го слушам от хора, които имат огромна политическа просветеност. Някои от тях са адвокати. Служебното държавно управление се разграничава от постоянното от това, че то не е партийно – няма потребност някой да споделя, че не носи отговорност за хората в него, защото по този начин е по формулировка, даже бих споделил по Конституция, президентът се нагърбва с тази роля “, разяснява Зарков в ефира на bTV.

Той сподели, че не имал съмнение дали да одобри поста. Приел е след „ сказка “ с президента Румен Радев и назначеният от него за длъжностен министър председател Гълъб Донев.

„ Тази сказка и метода, по който Донев и Радев я организираха, ме убеди, че те знаят какво с става и какво би трябвало да се направи. Със успокоение и подготвеност, която внезапно контрастират с нервността, която характеризира българския политически живот “, посочи социалистът.

Според Зарков България има късмет за пробив в Шенген през есента. По думите му това е въпрос, по който може да се направи сериозен пробив без работещ парламент.

Служебният министър на правораздаването обмисля и да се обърне към Конституционния съд с тълкуване по няколко въпроса. Един от тях е пълномощията на основния прокурор Иван Гешев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР