Като бивш евродепутат и журналист до последен дъх, аз, сезирах

...
Като бивш евродепутат и журналист до последен дъх, аз, сезирах
Коментари Харесай

Бареков със сигнал до ЦИК да отмени участието на ДБ на изборите

" Като някогашен евродепутат и публицист до финален мирис, аз, сезирах Централната изборна комисия за това, че листата на " Демократична България " за претенденти за народни представители в родния ми град Пловдив не е подписана саморъчно, а е показана разпечатка от въпросното предложение, подписано с електронен автограф, което не е заверено саморъчно " Вярно с оригинала ". Такова е условието на закона, когато електронният документ се показва на хартия.

Оказва се, че точно водачът на “Да България " и доближен на предприемача Иво Прокопиев води кандидатската листа в пловдивския 16 Изборен регион. Ако моята тъжба против решението на РИК 16 се окаже основателна, ще бъде спрян от щението му да стане народен представител.

Сезирам ЦИК да извършат инспекция и по всички останали РИК-ове в страната във връзка с законосъобразното представаняне на листите на " Демократична Бъргария " за претенденти за народни представители ".

Това написа Бареков във Facebook. И добави самия сигнал:

ЧРЕЗ

РИК 16 ПЛОВДИВ

ДО

ЦЕНТРАЛНА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ

СИГНАЛ

от

НИКОЛАЙ ТИХОМИРОВ БАРЕКОВ

ЕГН 721016****, тел.:......

на осн.чл.107, ал.4 Административнопроцесуален кодекс

ОТНОСНО: РЕШЕНИЕ № 46-НС/12.10.2021 година на РИК 16 Изменник на родината - ПЛОВДИВ

УВАЖАЕМА КОМИСИЯ,

С посоченото нагоре решение РИК 16 Изменник на родината - Пловдив е записала листата на коалиция " Демократична България-Обединение " за присъединяване в изборите за народни представители на 14.11.2021 година

Считам, че решението е погрешно, незаконосъобразно, различно незначително, като в тази връзка апелирам да се произнесете с Ваше решение.

Твърдим, че кандидатската листа на посочената коалиция е записана в РИК 16, без да е подписана със саморъчен автограф на заявителя-пълномощник, подал предлагането. Вместо това е показана разпечатка от въпросното предложение, подписано с електронен автограф, което не е заверено саморъчно " Вярно с оригинала ".

Електронен документ - в оригинал се показва на механически притежател, мейл, линк, облак или като удостоверен дубликат.

В първия случай, документът може да се валидира, а във втория - лицето удостоверява, че някъде има еднакъв подобен електронен документ. Електронния автограф е нормативно приравнен на саморъчния, само че при едно значимо изискване: единствено " когато това е уговорено сред страните " (арг. чл.13,ал.4 от Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги). Такава " спогодба " няма нито в Изборния кодекс, нито в решение на ЦИК.

Според коментар на адв.д-р Гергана Върбанова, създател на книгата " Правен режим на електронните документи ":

Представена разпечатка (хартиен препис), който не е удостоверен и е отказано да бъде удостоверен, а електронният документ не е показан е недействителен. Електронен документ се показва или в оригинал или като удостоверен дубликат, с който лицето направило заверката на практика заявява идентичността на преписа с електронният документ. Електронен документ, който не е показан се валидизира на книжен притежател със легализация за честност (идентичност).

Ето за какво апелирам да отмените решението на РИК 16 Изменник на родината Пловдив или да го обявите за незначително.

Моля да бъде осъществена инспекция от ЦИК по отношение на законосъобразността на всички решения на РИК от 1-ви изборен регион до 31-ви изборен регион в това число с които са регистрирани кандидатските листи на коалиция “ Демокртична България- обединяване " по отношение на съществуване на описаните по-горе пороци, като тези на решението РИК 16 Пловдив.

С почитание:

//
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР