Катер на Гранична полиция и рибари издирват 70-годишен моряк, паднал

...
Катер на Гранична полиция и рибари издирват 70-годишен моряк, паднал
Коментари Харесай

70-годишен капитан на кораб падна зад борда във водите на Дунав край Русе, издирват го

Катер на " Гранична полиция " и риболовци търсят 70-годишен моряк, паднал зад борда във водите на Дунав край Русе, оповестява.

Той е бил капитан на транспортен съд - благосъстоятелност на русенска компания, която се занимава с дърводобив по островите.

Инцидентът е станал през вчерашния ден по обяд при неприятно време и мощен вятър. Eкипажът на плавателния съд е разчиствал терен за бъдещо залесяване.

" По предварителна информация при маневриране, огромни чукани, които са присъщи за такова равнище на реката, се заклинват в перата на кораба, той губи ръководство. Екипажът от капитан и моряк слизат в лодка и вършат опити да освободят перата, т.е. механизма, който ръководи кораба. Времето е доста неприятно, вълните са високи и една такава вълна удря лодката в кораба и капитанът пада зад борда. Не е било допустимо да бъде открит ", съобщи шефът на " Речен контрол " Русе капитан Иван Жеков.

Веднага е подаден сигнал на тел. 112.

Капитанът е с над 20-годишен опит във компанията. Не е ясно обаче дали по време на случая и бил със избавителна жилетка.

" По принцип познава работата, само че евентуално малко се е предоверил на своите благоприятни условия и не се е съобразил с неприятното време ", споделя още кап. Жеков.

От компанията отхвърлиха коментар с обяснението, че се води следствие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР