Категорията на хотел край троянското село Чифлик ще бъде отнета

...
Категорията на хотел край троянското село Чифлик ще бъде отнета
Коментари Харесай

Хотел остава без категоризация след множество жалби от клиенти

Категорията на хотел край троянското село Чифлик ще бъде отнета откакто негов клиент се оплака във фейсбук за неприятна хигиена и обслужване, а след него и други консуматори на обществената мрежа се включиха с рецензии.

Става въпрос за тризвездния хотел " Чифлика палас и спа ризорт ", заяви в петък министърът на туризма Николина Ангелкова. Такава процедура ще се задейства за първи път и Ангелкова се надява да не отнеме повече от 3 - 4 дни.

Вече би трябвало да е затворен първият етажа на хотела след умозаключение на районната здравна ревизия. По думите на министъра инспекция на нейното ведомство е стигнала до извода, че " този хотел въобще не би трябвало да съществува ".

Справка в интернационалната резервационна система booking.com демонстрира, че нощувка със закуска за двама души коства 110 лева Оценката му е междинна - 5.9 от 10, а последните мнения на посетители са неподходящи.

Ангелкова означи, че през 2015 година управата на този хотел е поискала да получи 4 звезди, само че било отказано. Освен това хотелът непозволено употребява спа в името си, защото няма документ за такива услуги.

Министърът сподели, че до месец ще бъдат импортирани промени в Закона за туризма, с които се предлага основаване на Туристически инспекторат, с цел да може министерството да не чака различен орган да го алармира с явни неща, а да може неотложно да реагира. Тя прикани хората да подават сигнали при сходно кошмарно пътешестване или отмора, с цел да може министерството да вземе ограничения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР