„Категорично заставаме зад президента. От съдържанието на СРС-тата личи, че

...
„Категорично заставаме зад президента. От съдържанието на СРС-тата личи, че
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Репресиите са последната фаза на отиващата си власт

„ Категорично заставаме зад президента. От наличието на СРС-тата проличава, че няма никакво законово нарушаване. Оценяваме тази офанзива против президента като разрушение на държавността. Виждаме я като част от развой да се затвори устата на хора с друго мнение, на хора, които подлагат на критика и самоуверено показват своята позиция “. Това сподели ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред Българска национална телевизия.

Тя изясни, че това е развой, който продължава от години – първо с офанзива към опозицията: „ Мои сътрудници с месеци наред бяха проверявани, имаше компроматни войни. Мина през публицисти, които бяха уволнявани и им бяха изключвани микрофоните в Министерския съвет. Продължи през протестиращи, които бяха снимани, в резултат на което им се правеха актове, месеци наред ги водеха по районни ръководства на Министерство на вътрешните работи на разпити за митинги. И най-сетне – до най-високото ниво в страната – президента. Това е развой на заплашване, на премахване по всевъзможен метод на хората с друго мнение и които подлагат на критика властта. Това е модел на ръководство, който оценяваме по следния метод – последна фаза на властта, която се задържа посредством боязън и репресии. Това нещо може и би трябвало да се промени “.

По думите на Нинова вотът на съмнение е спечелил поддръжката на болшинството от хората - множеството българи се уверени, че държавното управление се е провалило в политиката по околната среда и водите. „ Всеки ден има нови и нови доказателства за този неуспех – сметища в Ихтиман, Ловеч, Ямбол, Враца, Плевен, Варна и Бургас. Правителството на ГЕРБ трансформира България в бунище - 740 хиляди тона отпадъци от Третия свят. Няколкостотин хиляди българи са на воден режим и нямат вода. Мерките, които се взимат, не дават резултат. Оправданието е, че някогашните са отговорни – не можеш да управляваш 10 години, цялата власт да ти е в ръцете и да се оправдаваш с нещо друго. Правителството освен сътвори тези рецесии, само че е и безсилно да ги реши “, сподели още Корнелия Нинова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР