„Категорично се противопоставяме на отправеното искане на президента на Република

...
„Категорично се противопоставяме на отправеното искане на президента на Република
Коментари Харесай

Магистратите от Специализираната прокуратура: Президентът погази клетвата си с искането за оставка на Гешев

„ Категорично се противопоставяме на отправеното искане на президента на Република България за оставка на основния прокурор, защото същото влиза в прорез с главните конституционни разпореждания за самостоятелност на изпълнителната и правосъдната власт “. Това се споделя в декларация на прокурорите от Специализираната прокуратура, изпратена до медиите.

„ Обръщенията на президента по естеството си са политически актове, чрез които се взема отношение по значими въпроси от външната или вътрешната политика. Той може да насочва и апели към нацията или Народното събрание. Отправяйки апел за изчистване на мутрите от прокуратурата и призовавайки за оставка на основния прокурор, действително „ обединителят на нацията “ наруши една от главните си функционалности. Това е по този начин, защото задачата би могла да бъде всяка друга, само че не и обезпечаване на естествени взаимоотношения сред държавни органи “, се споделя в позицията на прокурорите.

Снимка: БГНЕС
Арести в екипа на президента (ОБЗОР) И предприемачът Пламен Бобоков още веднъж беше арестуван
„ Извършвайки дейности по следствието, в служебни пространства находящи се в постройката на президентството, магистратите от Специализирана прокуратура са се водили само и единствено от закона, следвайки само и единствено обезпечаване на обективно, всестранно и цялостно следствие по формирано досъдебно произвеждане “, се споделя в известието.
Спецпрокурори влязоха в президентството Претърсват се кабинети, употребявани от секретар на Румен Радев и от негов консултант
„ Категорично считаме, че изказването на обединителя на нацията, мотивът за което несъмнено са съответни дейности по досъдебно произвеждане на Специализирана прокуратура е опит за влияние върху магистрати при осъществяване на служебните им отговорности, с който опит жестоко е погазен главен принцип на правовата държава-независимост на правосъдната власт “.
Протести в центъра на София след акцията на прокуратурата в Президентството Протестът стартира след речта на президента
„ Заявяваме, че магистратите от Специализирана прокуратура съблюдаваме законите и Конституцията на Република България и не нарушаваме положената от всеки един от нас клетва, само че у нас остава подозрението, че призовавайки народа с думите „ да почистим мутрите от прокуратурата “ президентът на Република България е пристъпил положената клетва “, приключва декларацията на магистратите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР