Категорично се противопоставям на оценката за предишното правителство под наслов

...
Категорично се противопоставям на оценката за предишното правителство под наслов
Коментари Харесай

Бойко Рашков алармира за предизборни рокади в МВР

" Категорично се опълчвам на оценката за предходното държавно управление под наслов " безпорядък и съсипия ", още по-малко мога да я приема за Министерство на вътрешните работи. Всички означиха, че в България през изтеклата 2021 година в огромна степен е отстранен престъпния избор. "

Това разяснява някогашният силов вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков. В остро изказване пред bTV той направи коментар за първите политически дейности на наследниците му и не спести рецензии. Изказването му идва на фона на освобождението на шефа на Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП) Венцислав Кирчев и замяната му с Атанас Илков, както и рокадата на шефа на гранична полиция Диян Моллов със заместника му:

" Като следя в първите часове държанието на новото политическо управление стартират с уволнения на потвърдени експерти. Вчера разбрах за освобождението на целия управителен екип на ГДНП (не единствено шефът, само че и двамата му заместници) - невиждано. Там незабавно е подложен чиновник с много противоречива полицейска известност. Именно това е екипът, който разкри корупционни схеми и който направи промяна ", сподели Рашков и зададе въпроса дали с тези смени дали не се цели да се възстановят корупционни схеми.

" Това беше екипът, който извърши промяна в централната част на дирекция на Националната полиция и разкри корупционни схеми. Тази работа беше разформирована. Дали не се цели да се възвърне сходна корупционна активност в дирекцията Националната полиция? Заради неналичието на претекстове за уволнението - всеки български жител може да допусне това ", добави Рашков.

Като " изненадваща " дефинира той промяната на шефа на гранична полиция:

" С неговите старания нашата страна реализира ограничение на мигрантите навътре в страната. В момента нямаме подобен народен проблем ", разгласи Рашков.

" Имах възприятието, че съм в тима на тези, които се борим ГЕРБ и Движение за права и свободи да не са във властта - лозунга на площада от 2020 година. С тези кадрови промени какво се цели - да се върнем в ръководството на Борисов ли? Да възстановим схемите по време на избори от времето на това някогашно ръководство? ", попита някогашният вътрешен министър.

В Министерство на вътрешните работи има дирекция, която се занимава със собствеността и по думите на някогашния вътрешен министър там има корупция.

" Имаше едно корупционно гнездо и продължава да има в Министерство на вътрешните работи, обвързвано с дирекция, която се занимава със собствеността. И с цел да отстраняваме в огромна степен това, взехме външен човек, който да не е прочут на никого, да не познава никого, с цел да може по-успешно да противодейства. Там беше, а в този момент е заменен без претекстове ", изясни Рашков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР