Категорично отказваме да бъдем единствената изкупителна жертва и отново да

...
Категорично отказваме да бъдем единствената изкупителна жертва и отново да
Коментари Харесай

Хотелиери и ресторантьори: Дискриминирани сме, това е двоен стандарт

 Категорично отхвърляме да бъдем единствената изкупителна жертва и още веднъж да понесем следствията на вероятно ново разпалване на епидемията след празниците. Това се показва в позиция на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България във връзка предлагането на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова за удължение на работното време на заведенията за хранене в хотелите до 00.30 часа на Нова година. В позицията се показва, че това е следващата дискриминация за сектора.

" Тази заран вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разгласи, че ще предложи работното време на заведенията за хранене в хотелите за Нова година да бъде удължено до 00.30 часа. В същото време заведенията отвън хотелите остават затворени, което е неприемлив двоен стандарт и унищожава бизнеса на сътрудниците ни, които разчитат на сезонния туризъм! Припомняме, че ние подкрепихме отварянето на заведенията за хранене в хотелите до 22 часа, с цел да има въпреки всичко къде да се хранят техните посетители. Сега обаче се прави опит да се официализират новогодишните тържества, които са неразрешени за останалата част от заведенията “, декларират от БАЗ и СЗБ.

" Няма по какъв начин да бъдем уверени, че ресторант в хотел е по-безопасен от подобен отвън него. Съгласни сме с госпожа Николова, че е по-добре празненствата да се организират в управление среда, а не по стаите. Същото твърдим от дълго време. Но подчертаваме, че това важи и за събирания в частни домове на огромни групи от хора без съблюдаване на противоепидемичните ограничения. И беше по-добре тържествата да се организират в заведения, където се направиха големи вложения за обезпечаване на безвредна среда. За страдание към този момент е късно да се вземе решение за отваряне и на останалата част от бранша за Нова година, тъй като от днешна дата до 31 декември, едно заведения няма по какъв начин да се приготви и да събере резервации ", се споделя в позицията.

" Водени от горното настояваме да не се взима решение за отваряне на заведенията за хранене в хотелите до 00.30 часа на 31.12.2020 година, което дефинираме като дискриминационно за останалата част от сътрудниците ни. Категорично отхвърляме да бъдем единствената изкупителна жертва и още веднъж да понесем следствията на вероятно ново разпалване на епидемията след празниците ", декларират от БАЗ и СЗБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР