Категорично е необходима либерализация в режима на придобиване, притежаване, носене

...
Категорично е необходима либерализация в режима на придобиване, притежаване, носене
Коментари Харесай

Джамбазки от ВМРО за неизбежната отбрана: Хайде по-сериозно, моля!

" Категорично е нужна либерализация в режима на придобиване, владение, носене и потребление на оръжие за самозащита и самоохрана " прибавя още Джамбазки.
Това се споделя в позиция на евродепутата и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване Ангел Джамбазки във връзка шумния отпор, който някои политици, прокуратурата и Висш съдебен съвет, както и демократичните среди в България оказват против разширението на института за неизбежна защита в Наказателен кодекс.
" За левицата непознатото е ничие. Битовата и циганската престъпност са наследството от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и компания, които съсипваха България с десетилетия и демонстрираха на нарушителите, че могат да безчинстват безнаказано ", добавя още той.

Този коментар е и ще е политически, не юридически. Защото въпросът към този момент не е единствено юридически. Въпросът за разширението на института на неизбежната защита е политически. Както и въпросът за либерализацията на режима за придобиване, носене и потребление на оръжие за самоохрана и самозащита.
Защото се изисква ясна политическа воля и решителност, с цел да се промени законодателството по този начин, че да отговоря на условията на времето и на публичните потребности. Времето, в което живеем е време на безнаказана, вихреща се, постоянно етническа, битова престъпност. Време, в което домовите обири, обирите на вили, изби, тавани, кражбите на имущество всеобщо не се проверяват, не се разкриват и не се санкционират. Просто не се санкционират. И това е реалност.
Нещо повече! Българските жители отдавана не имат вяра, че даже да се обадят на телефон 112, даже да подадат сигнал, тъжба или недоволство, то някой въобще ще им обърне внимание. Колко пъти сте се обаждали на 112 и сте получили смислена и навременна помощ? Колко пъти сте пускали тъжби след кражби на жилища, изби, тавани и впрочем и кражбите са били разкрити? Хайде по-сериозно, апелирам.
" Статистиката ", съгласно която тези закононарушения били намалявали е нескопосана насмешка с действителността и здравия ни разсъдък. Полицейското наличие в дребните обитаеми места продължава да липсва. Отделен е въпросът с недокомлекта и мотивацията на силите. Съдебните сформира не престават да пускат закоравели социопати, рецидивисти назад на улицата. Отдавна е известно, че българските съдилища редовно присъждат нестимулирано ниски присъди.
И всичко това е разследване от целенасочената политика на управлявалите Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и компания, които в продължение на два мандата опустошиха и дребното останало от безчинствата на комунизма. Предхождащите прехода 45 години " ярко комунистическо бъдеще " в комбинацията от съзнателно проваления преход и криворазбраната визия за човешки права, доведоха до беззаконието в страната.
Няма и не може да има никаква житейска и правна логичност в това лице с девет присъди да е на улицата. И не на улицата, а в частен парцел, въоръжено с нож. За да обира. Всеки, който пази този нарушител, предизвиква сходните му. Казва на останалите рецидивисти – " крадете си умерено, в двора, в гаража, от вилата може и никой не може нищо да Ви направи. И да Ви заловен, ще Ви дадат още някоя я условна, я три-четири месечна присъда, след това още веднъж си крадете. "
И всеки, който отхвърля тези позорни обстоятелства, или пада от Марс, или е заинтригуван да се прави на " хвани ми шапката ". Има няколко такива групи и публични прослойки, които гневно бранят " статуквото " такова, каквото е, и това се видя ясно в дебатите предходната седмица.
Защитниците на статуквото на процедура отхвърлиха частната благосъстоятелност. От двора можело да се краде. Оправдаването на крадеца, който единствено " си берял черешки ", докара до убийството на надзирател на черешов масив в Кюстендилско. Зверско ликвидиране, осъществено с колове и лопати, от озверяла навалица индо-българи. Която " единствено си беряла черешки " в непознат парцел. Знаете ли по какъв начин " берат " непознати череши тези наши съграждани? Унищожават цялата градина. Трудът, работата, парите, хлябът на притежателите отпътува. Не единствено едногодишната годишна продукция, цялата градина. Тези паразити ли пазите?
И, в случай че за левицата това е да речем обикновено, тя по този начин или другояче счита, че всичко непознато е ничие и може да бъде присвоено, то когато такива тези и позиции идват от политици, претендиращи да са десни, това е неуместно и позорно. Атаката против правото на самоотбрана и защита на живота и собствеността е офанзива против базовия принцип, на който е учредено днешното ни общество, а точно правилото на частната благосъстоятелност на свободния жител.
Частната благосъстоятелност е частна и би трябвало да бъде неприкосновена. В това ние, патриотите от Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ, имаме вяра и ще се борим това да бъде обезпечено от закона и страната. Апартаменти, вили, гаражи, тавани, ниви, лозя, изби, градини СА частна благосъстоятелност. И никой няма никаква работа там, в случай че не е притежател. Всичко останало си е чист болшевизъм. Оправдаването на кражбата и нарушаването на неприкосновеността на частната благосъстоятелност от страна на " десни " политици и публицисти е гротеска и следващ образец за непоследователност и липса на поредност в отбраната на ясни политически позиции.
И откакто обществото ни е некомпетентно да построи работеща система от правоохранителни и правораздавателни органи, то тогава би трябвало да бъде дадена и обезпечена опцията на всеки жител да се отбрани и защити от противоправни набези и похищения.
А що се отнася до измененията в Наказателен кодекс, то те изрично са нужни. Във формулировката на текстове на член 12 от Наказателен кодекс, които уреждат нормативно " неизбежната защита ". Сегашната редакция разрешава разнопосочни тълкувания и поражда спорна правосъдна процедура. Да се отхвърлят тези обстоятелства е извънредно несериозно. Нужна е смяна в метода на изчисляването на присъдите и правосъдната процедура, които в този момент разрешават на убийци, рецидивисти, изнасилвачи да се разхождат свободно по улиците.
И да! Категорично е нужна либерализация в режима на придобиване, владение, носене, потребление на оръжие за самозащита и само-охрана. Сегашният режим оставя решението дали да се даде позволение или не, на субективната оценка на началника на съответното районно полицейско поделение. А където има субективна оценка - има субективна преценка. И това поражда корупция и персонални връзки. И да, става дума за оръжие за защита, не за нападателни оръжия. Има разлика.
Затова – няма никаква причина, в случай че едно лице е с чисто правосъдно минало, душевен крепко и физически квалифицирано, да не може да придобие оръжие за самозащита. Аргументът, че " хората щели да се изтрепят " е лаишки, не почива на никаква логичност и не е правилен. Защото който желае да се " изтрепва ", и в този момент намира способи - нарушителите и в този момент са въоръжени. Винаги са. Жертвата на незаконното посягане е беззащитна. Статистиката е безпощадна – в страните, където оръжието за самозащита е позволено, броят на въоръжените набези и кражби е по-малък от този, който е регистриран в страните със мощни рестрикции.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР