Категорична забрана. Така може да се обобщи днешното изказване на

...
Категорична забрана. Така може да се обобщи днешното изказване на
Коментари Харесай

Борисов рече - министрите ми да не се месят в чужди конфликти

Категорична възбрана. Така може да се заключи днешното изявление на премиера Борисов в Министерския съвет. От там той изрично съобщи на всички министри да не се намесват в спора сред други институции.
Става дума за един много задълбочаващ се спор. В единия ъгъл е президентската институция в лицето на Румен Радев, а в другия - прокуратурата в лицето на Иван Гешев.

Вчера държавното обвиняване популяризира записи от телефонни диалози, за които се допуска, че са с присъединяване на президента и шефа на Военновъздушни сили ген.-майор Цанко Стойков.

" В спора сред други институции ви не разрешавам да се месите! Не коментирате, това не е наша работа. Ще се опитат да ни вкарат, че сме страна... Не, ние никаква страна не сме, тъкмо противоположното ", отсече Борисов.

Реакция била позволена единствено, " в случай че сме нападнати с неистина ". Затова и самият той реагирал, когато го " нападнали ", че не взе участие в съвещания при президента за изборните правила. И напомни, че не е бил поканен, с цел да взе участие - поканен бил вицепремиерът Томислав Дончев.

" Ако някой си мисли, че може да ми кани министрите без да ме уведомява мене - няма да стане! Да не ме поканиш, а да ми дърпаш хората - на това реагирах... ", изясни Борисов, само че още веднъж натърти: " По другите тематики ние не участваме и по никакъв метод не взимаме отношение. Не е наша работа ", безапелационен е министър председателят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР