Катастрофиралият пътнически самолет Boeing 737-500 на компанията Sriwijaya Air може

...
Катастрофиралият пътнически самолет Boeing 737-500 на компанията Sriwijaya Air може
Коментари Харесай

Назоваха вероятната причина за трагедията с Boeing 737 в Индонезия

Катастрофиралият пътнически аероплан Boeing 737-500 на компанията Sriwijaya Air може да се е разрушил при удара върху водата, оповестява Straits Times, базирайки се на Националния комитет по сигурност на превоза в Индонезия.

"Това към момента не е дефинитивно умозаключение... Предварителните данни демонстрират, че самолетът се е разрушил при удара във водата ", съобщил е пред вестника Нуркакио Утомо, началник на следствията на въздушната сигурност на страната.

Той добави, че при положение на случай във въздуха отломките ще бъдат разпръснати на по-голяма повърхност.

Припомняме, че самолетът Boeing 737-500 на Sriwijaya Air катастрофира няколко минути след излитането от летището в Джакарта. Той е липсващ от екраните на радарите и по-късно е паднал във водата покрай остров Лаки.

В същото време, както се оповестява от избавителното ръководство на Индонезия, самолетът не е подал спешен сигнал. Според самолетната компания на борда е имало 62 души: 56 пасажери и шестима членове на екипажа.

Впоследствие стана ясно също по този начин, че самолетът Boeing 737 е попаднал в зона на мощна турбулентност при излитането. Това съобщи пред публицисти представителят на Агенцията по метеорология, климат и геофизика Дани Септиади.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР