Катастрофиралият пътнически самолет Boeing 737-500 на индонезийската авиокомпания Sriwijaya Air

...
Катастрофиралият пътнически самолет Boeing 737-500 на индонезийската авиокомпания Sriwijaya Air
Коментари Харесай

В Индонезия обявиха вероятната причина за самолетната катастрофа

Катастрофиралият пътнически аероплан Boeing 737-500 на индонезийската самолетна компания Sriwijaya Air може да се е разрушил при удара във водата, заяви вестник Straits Times, базирайки се на Националната комисия по сигурност на превоза в Индонезия.

" Това към момента не е дефинитивно умозаключение. (...) Предварителните данни демонстрират, че самолетът се е разрушил при удара във водата ", сподели пред изданието Нуркакио Утомо, който е началник на отдела за следствията по въздушната сигурност на комисията.

Той добави, че при положение на злополука на самолета във въздуха отломките биха били разпръснати на по-голяма повърхност.

Boeing 737-500 на Sriwijaya Air катастрофира няколко минути след излитането от летището в Джакарта, откакто машината изчезна от екраните на радарите и по-късно падна край остров Лаки. В същото време, както оповестяват от ръководството за търсене и избавяне на Индонезия, самолетът не е подавал спешен сигнал. По данни на самолетната компания на борда е имало 62 души: 56 пасажери и шестима членове на екипажа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР