Катастрофата, предизвикана вчера в началото на третата обиколка на Гран

...
Катастрофата, предизвикана вчера в началото на третата обиколка на Гран
Коментари Харесай

Остри критики срещу Маркес заради катастрофата

Катастрофата, провокирана през вчерашния ден при започване на третата обиколка на Гран При на Португалия в MotoGP от Марк Маркес, докара до остри реакции от неговите сътрудници в международния шампионат по мотоциклетизъм. 6-кратният международен първенец сбърка при прекъсването за третия завой и събори други двама водачи: Мигел Оливейра и Хорхе Мартин, които заемаха второто и третото място в този миг.

„ Това беше доста сериозна неточност, доста сериозен случай – разяснява Алейш Еспаргаро. – Мигел можеше да загуби коляното си и в никакъв случай повече да не се състезава. Ударът беше жесток. Имам възприятието, че не се поучаваме от грешките си. В спринта станаха доста рухвания, а на старта на главното съревнование всичко стана по същия метод. Брад Биндер се удари в мен, а първата обиколка на Жоан Мир беше същинска полуда. ”
 Баная завоюва и главното съревнование в Португалия, Винялес и Бедзеки се качиха на подиума Баная завоюва и главното съревнование в Португалия, Винялес и Бедзеки се качиха на подиума
Хорхе Мартин също подлага на критика остро Маркес след случая и даже не се опита да скрие обстоятелството, че е доста сърдит на някогашния водач.

„ Получи се доста неприятно. Имам строшен пръст и може би навехнат гален, само че незабавно след удара мислех, че съм със строшен крайник – изясни Мартин. – По-късно разбрах, че Маркес ме е блъснал. Загубих доста позиции и по-късно три или четири обиколки не можех да карам обикновено, защото не можех да спирам тъй като кракът ми доста ме болеше. Ако не беше този случай, можех да съм в Топ 5 на финала. С това движение може би нямаше да печеля, само че можех да се боря за място на подиума. ”

Мартин подсети, че това не е първият случай, в който Маркес му проваля съревнование.

„ Това не е първият път, когато Маркес ме събаря и освен мен, това се е случвало и с други водачи – изясни Мартин. – Да помолиш публиката от бокса за амнистия, към този момент не работи. Маркес позволи огромна неточност. Когато пред теб има други водачи, ти би трябвало да контролираш дистанцията сред тях и теб. И в случай че не можеш да контролираш мотора, когато не можеш да спреш, то отваряш завоя и отиваш настрана, само че очевидно той не искаше това. Влезе вътре в завоя, където имаше други водачи и ударът стана неминуем. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР