Катастрофата на Серхио Перес в началото на квалификацията за Гран

...
Катастрофата на Серхио Перес в началото на квалификацията за Гран
Коментари Харесай

От Ред Бул обясниха кога най-рано техните съперници ще копират пода им

Катастрофата на Серхио Перес при започване на квалификацията за Гран При на Монако даде необичаен късмет на противниците на Ред Бул да видят от къде тъкмо идва огромното преимущество на RB19. Това се случи с помощта на крановете, които се употребяват при отстраняването на блъснатите коли в Княжеството.

Тези кранове издигат колите високо в небесата, което пък дава съвършена опция на фотографите да снимат тяхната долна част, което доста рядко се случва. А както знаем след въвеждането на новите аеродинамични правила при започване на 2022 година огромна част от притискането на колите идва точно от пода.

Според основния инженере на „ Биковете “ Пол Монахан обаче за противниците на Ред Бул ще е нужно доста време преди те да могат да копират дизайна на Ред Бул. Очакванията на Моханан са това да се случи най-рано за Гран При на Япония при започване на месец октомври.
 Ред Бул: Другите мъчно ще копират пода на RB19 Ред Бул: Другите мъчно ще копират пода на RB19
„ Не е хубаво когато колата ни се подвига толкоз високо в небето, само че нямаше какво да създадем. Но има известно закъснение сред това по кое време хората го виждат, когато го поставят на колата си и стартират да извличат показване от него.

„ Иначе казано – просто копие няма да свърши работа, в случай че не е интегрирано както би трябвало. Не е единствено геометрията на пода, само че тя е една от най-чувствителните елементи на тези коли. Не забравяйте, че хората непрекъснато вкарат и изкарват разнообразни подове от гаражите си и те непрекъснато подвигат предниците на колите си, тъй че това не се случва за първи път.

„ Нашият проект за развиване е добре спретнат и знаем по кое време желаеме да въведем частите, които считаме, че ще подобрят представянето ни. Ако променим проекта за развиване на наш противник това единствено ще ни даде преимущество. Така че към Япония ще забележим кой къде е, само че ние би трябвало да запазим дисциплината си и да следваме нашия си проект.

„ Ние можем да променяме единствено личната си кола. Не можем да влияем на другите. Така че ние ще продължим да работим по нашия си метод и ще се опитаме да сме най-бързи “, сподели Монахан.
 Доктор Марко: Още никой не се е доближил до Ред Бул Доктор Марко: Още никой не се е доближил до Ред Бул
Той също по този начин разяснява и все множеството копия на дизайна на въздушните кутии на Ред Бул, които започнаха да се появяват от началото на годината. В Монако екипът на Мерцедес вкара дизайн, подобен с този на „ Биковете “, а в Испания преди седмица същото стори и Ферари. По думите на Монахан това е „ форма на хвалебствие “ за неговия екип.

„ Това е форма на хвалебствие. Ако се върнете към 2009, 2010, 2011 или даже 2014 ще видите, че ние печелихме със подобен дизайн с този, който Мерцедес имаха тогава. Така че и ние не сме ваксинирани против това. Другите ще погледнат нашата кола и ще се опитат да копират дизайна ѝ, в случай че сметната, че ще са по-бързи с него.

„ Питайте Макларън през 2011. В началото на тестванията тяхната кола беше доста мудна. След това копираха нашите ауспуси и станах много по-бързи. Тези неща се случват от доста години насам и ще продължат да се случват, те са част от спорта. Нали няма авторски права? Това си е хвалебствие, което е доста прелестно “, съобщи Монахан.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР