Катарската държавна нефтогазова компания Qatar Petroleum (QP) сключи споразумение с

...
Катарската държавна нефтогазова компания Qatar Petroleum (QP) сключи споразумение с
Коментари Харесай

Катар купи от Eni 35 % от огромно петролно находище в Мексико


Катарската държавна нефтогазова компания Qatar Petroleum (QP) подписа съглашение с италианската компания Eni за придобиване на 35 % от плана, включващ три морски петролни залежи в Мексиканския залив. Това сподели на конференция в неделя държавният министър на Катар за енергетиката и президент на Qatar Petroleum Саад бен Шарида ал-Кааби.

„ Радваме се да подпишем съглашението за придобиване на дял от 35 % с подобен огромен състезател на енергийния пазар, като Eni за присъединяване в създаването и рандеман от три петролни залежи в Мексико. Това ще е още една стъпка към разширението на интернационалния обсег на QP и наличието й в Мексико “, сподели ал-Кааби, представен от интернационалните профилирани издания.

Споразумението планува присъединяване в нефтодобива от находищата Амока, Микстън и Текоал в залива Кампече в южната част на Мексиканския залив.
По думите на министъра на енергетиката на Катар началото на добива в Кампече се чака в средата на 2019 година Според изчисленията на Qatar Petroleum, през 2021 година дружно с Eni те ще могат да реализират рандеман от находището до 90 хиляди барела нефт дневно.

Това е вторият контракт на Qatar Petroleum в Мексико. В края на януари 2018 година компанията получи право на изследване в пет морски блока в Мексиканския залив в състава на консорциум с фирмите Shell и Eni. Напоследък компанията разшири наличието си в Бразилия, Аржентина, Кипър, Конго, Южна Африка, Мозамбик и Оман.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР