Катар ще допуска само напълно ваксинирани хора срещу коронавирус на

...
Катар ще допуска само напълно ваксинирани хора срещу коронавирус на
Коментари Харесай

Само ваксинирани фенове на Мондиала в Катар

Катар ще позволява единствено изцяло имунизирани хора против ковид на Световното състезание следващата година, заяви министър-председателят на страната.

Държавата от Арабския полуостров договаря за един милион дози при положение, че има спад на имунизациите в световен мащаб. Катар ще бъде хазаин на Мондиала сред 21 ноември и 18 декември, 2022, и президентът на Международната футболна централа (ФИФА) Джани Инфантино съобщи през февруари, че мачовете ще се играят пред цялостни трибуни. Премиерът на Катар Шейх Калид бин Калифа бин Абдулазиз Ал Тани показа, че до момента в който повече страни се чака да са ваксинирали своите жители до тогава, Катар към момента подхваща ограничения за гарантирането на сполучливо събитие.
 Задължителна имунизация против COVID-19 за идващи в Саудитска Арабия Задължителна имунизация против COVID-19 за идващи в Саудитска Арабия
Главната дирекция на гражданската авиация на Саудитска Арабия вкара нови правила, съгласно които всички идващи в страната чужденци т...

„ В момента преговаряме с компания да обезпечи един милион дози против ковид в опит да имунизираме и имунизираме някои от тези, които идват в Катар “, сподели той, без да посочва компанията.

Катарските уредници по-рано обявиха, че се надяват да проведат шампионат без случаи на инфектирани с новия вирус, като възнамеряват да създадат имунизациите налични за посетителите, които към момента не са ваксинирани. Катар имунизира популацията си с Пфайзер и Модерна. До момента са управлявани най-малко 2.8 млн. дози, задоволително за имунизирането на към 50.8% от популацията на страната.

Шейх Калид сподели, че Арабската купа през 2021, на която хазаин през декември ще бъде Доха, ще покаже образно готовността на Катар да приема огромни шампионати. Той добави, че огромен брой игрища са приключени и работата продължава върху три уреди, в това число „ Лусаил Стейдиъм “, който ще одобри финала на Мондиал 2022 и е на 90% приключен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР