Каталунските сепаратисти от Democratic Tsunami призоваха за масов протест около

...
Каталунските сепаратисти от Democratic Tsunami призоваха за масов протест около
Коментари Харесай

Каталунските сепаратисти планират масов протест извън Ел Класико

Каталунските сепаратисти от Democratic Tsunami приканиха за всеобщ митинг към стадион „ Камп Ноу “ на 18 декември, където един против различен в следващото издание на Ел Класико ще се изправят грандовете на испанския футбол Барселона и Реал Мадрид.
Най-голямото дерби в Испания бе планувано за 26 октомври, само че бе отсрочено след вълна от насилствени про-независими митинги в Каталуния. „ Ситуацията е изключителна и изисква от наша страна да действаме по извънреден метод “, се споделя в изказване на групата, която прикани протестиращите да се съберат на четири пункта към стадиона от 16:00 часа, единствено четири часа преди първия съдийски сигнал.
Митингът е последният от вълната митинги, която стартира преди два месеца, когато Върховният съд прати в пандиза девет водачи на каталунските сепаратисти поради ролята им в кандидатурата за самостоятелност през 2017.
Не стана ясно кой стои зад митингите, които се появиха през септември и в деня на присъдата събра 10 000 стачкуващи на летището в Барселона, прекъсвайки всички транспортни връзки и предизвиквайки анулацията на повече от 100 полета. Миналия месец, деятелите му също организираха двудневен митинг, който блокира основна автомагистрала, свързваща Испания с Франция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР