Каспър Рууд е първият четвъртфиналист при мъжете на тазгодишния Ролан

...
Каспър Рууд е първият четвъртфиналист при мъжете на тазгодишния Ролан
Коментари Харесай

Шампионът от Женева най-после е спрян: Рууд не отпусна нито сет на Джари и е сред топ 8 в Париж

Каспър Рууд е първият четвъртфиналист при мъжете на тазгодишния Ролан от долната половина на схемата. Актуалният вицешампион в шампионата имаше извънредно тежкото тестване да срещне намиращия се в серия от осем следващи победи Николас Джари, от който загуби преди по-малко от две седмици в Женева, където чилиецът след това завоюва купата, само че през днешния ден на огромната тенис сцена нещата стояха по различен метод и международният номер 4 взе своя сладостен реванш - 7:6(3) 7:5 7:5.

По този метод норвежецът не престава сполучливо напред по пътя към втори следващ край в Париж, само че за задачата първоначално в четвъртфиналната фаза ще би трябвало да преодолее съпротивата на един всред Франсиско Серундоло и Холгер Руне, втория от които надигра точно на същата фаза във френската столица преди 12 месеца.

Стартът на дуела се оказа извънредно обещаващ за международния номер 35, който чудесно предугаждаше дейностите на четвъртия подложен при размените от главната линия и нанасяше печелившо отиграване, с цел да си обезпечи поредност от брейкболи. Рууд обаче остана невъзмутим в началните минути и не трепна пред нито един от четирите шанса на противника си, отразявайки ги безплатно, като незабавно подвигна оборотите, когато застана на ретур, и Джари
не устоя на темпото, при което позволи купища грешки от форхенда си и съобщи подаването си в актива на скандинавеца.

Впоследствие миналогодишният подгласник в конкуренцията очевидно не се усещаше до дъно убеден в играта си, като нееднократно го видяхме да пропуща привидно рутинни удари и двуметровият южноамериканец усети опцията си да щурмува гейма на съперника си, в който се завърна от 40:0 и пласира пет уинъра, с цел да навакса пасива си в резултата. Оттам насетне сервиращите пък съумяха напълно да наложат своята воля в подаванията си и без да станем очевидци на нито един брейкбол повече, ни предстоеше да следим тайбрек. За разлика от мача им в Женева, в този случай функциите бяха разменени и до момента в който тогава бъдещият първенец в надпреварата разполагаше с самодейността от самото начало, то през днешния Рууд откри неколкократно пробойните в играта на чилиеца, когато е наоколо до мрежата, като оползотвори всяка от опциите си да нанесе завършващо отиграване и се поздрави с триумфа в откриващия сет.

Още с настъпването на втората част колосът избра да остане правилен на нападателния си жанр, като продължи непроменяемо да търси печеливш удар от своя форхенд, с което пречупи отбраната на четвъртия подложен и реализира пробив на нула, с цел да поведе в статуквото. Мигновено по-късно международният номер 35 не пропусна да ни засвидетелства своята резистентност напрегнат и затвърди преимуществото си, завръщайки се от 15:40 след серия от впечатляващи сервиси, като броени минути по-късно разполагаше с точка за удвояване на задатъка си.

Изправен до стената да капитулира напълно в сета, Рууд резервира нужното хладнокръвие и в началото удържа подаването си, с цел да насочи вниманието си към началния удар на Джари, който надалеч не беше толкоз безапелационен в дейностите си и възпитаникът на " Академия Надал " показва уменията си върху клея в цялостния им искра, с което заличи изоставането си в резултата. В този миг първенецът от Женева позволи напрежението да вземе връх над него, като беше излишно непосредствен в ударите си, което водеше до несъразмерен брой грешки, и Рууд се възползва от психическото си предимство и по-добра позиция от дъното на корта, с цел да осъществя основен пробив, пристигнал след сгрешен смач на непоставения тенисист при брейкбол, в 11-ия гейм, който отстоя посредством две следващи избавени точки за рибрейк, и се приближи на единствено сет разстояние от четвъртфиналите.

Третата част беше напът да стартира мечтано за миналогодишния финалист, който продължи ловко да организира офанзивите си и доближи ранен късмет да отмъкне подаването на латиноса, но като се изключи че го пропусна с удар в навън, то броени минути по-късно изостана с 0:40 на личен сервис. Попаднал в неподходящата обстановка, норвежецът прибегна към зачестили излизания наоколо на мрежата, с което изненада съперника си и завоюва пет следващи разигравания, с цел да удържа паритета, но Джари онагледи отличната си форма при идващото си заставане на посрещане, когато пласира на две печеливши отигравания непосредствено от ретур и в допълнение откри още по-добър темп в играта си, с цел да се снабди с пробив в актива си - 4:2.

Идният гейм на чилиеца обаче се оказа преломният миг в сета, откакто той пропусна неколкократно привидно безобидни за довеждане докрай топки от средата на корта и за тенисист от ранга на международния номер 4 бе лесна задача да опитва проблемите в представянето на противника си, с цел да възобнови равенството чрез рибрейк. Впоследствие Джари опита да потвърди, че е подготвен да се бори и няма да сведе глава покорно след своите над 60 непредизвикани неточности в хода на срещата, само че точно пред тях капитулира в заключителното си подаване за частта, когато още веднъж не беше безапелационен във значимите точки и след удар с рамката инкасира решителен пробив, от който Рууд се възползва, узаконявайки триумфа си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg