Късометражният анимационен филм на Теодор Ушев Физика на тъгата, базиран

...
Късометражният анимационен филм на Теодор Ушев Физика на тъгата, базиран
Коментари Харесай

"Физика на тъгата" ще има две извънредни прожекции в рамките на "Киномания"

Късометражният анимационен филм на Теодор Ушев " Физика на тъгата ", основан на романа със същото заглавие на Георги Господинов, ще има две изнвънредни прожекции в границите на фестивала " Киномания ", заяви аниматорът във " Facebook " профила си.

Желаещите да видят британската версия на творбата, които не са успяли да го създадат на нейната българска премиера на 17 ноември в препълнената зала 1 на НДК, ще могат да запълнят пропуща благодарение на две спомагателни прожекции на версията, озвучена от Доналд и Росиф Съдърланд, на 30 ноември от 19:30 и от 20:30 ч. в зала " Люмиер Лидл ".

С това прожекциите на кино лентата в същия ден стават общо три, защото от 18:45 ч. същия ден и на същото място в програмата на " Киномания " има планувана и прожекция на френската версия с гласа на режисьора и артист Ксавие Долан и татко му Мануел Тадрос.

В уеб страницата на " Киномания " е оповестено още, че прожекцията на " Аз, графинята ", планувана за 19:30 ч. на 30 ноември, се анулира заради механически аргументи.

В обявата си във " Facebook " Ушев добавя, че спомагателните прожекции ще са единствено на британската версия, защото френската е разпродадена. В коментар той добавя, че на 9 декември Пловдив също може да се готви за среща с кино лентата, за който международните критици плануват триумф в конкуренцията за " Оскар ". Официално прожекция за града - хазаин на " Европейска столица на културата 2019 " към момента не е оповестена.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Култура (4805)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР