Късно снощи Министерството на иновациите и растежа (МИР) отвори за

...
Късно снощи Министерството на иновациите и растежа (МИР) отвори за
Коментари Харесай

Отвориха кандидатстването за индустриалните зони

Късно нощес Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) отвори за кандидатстване „ Програмата за обществена поддръжка за развиването на индустриални региони, паркове и сходни територии и за привличане на вложения “ („ AttractInvestBG “) “.

„ Това е петата процедура по Националния проект за възобновяване и резистентност, която МИР отваря в границите на няколко месеца “, разяснява министър Пулев и добави, че за развиване на индустриалните зони и паркове в България ще бъдат вложени общо 212,5 млн. лева

Минималният размер на безвъзмездната помощ за план е 1 млн. лева По нея ще могат да аплайват оператори на всички индустриални зони и паркове в страната – държавни, общински, взаимни и частни, новосъздадени, в начален или напреднал стадий на създаване и развиване, по четири посоки – довеждаща техническа инфраструктура, вътрешна за зоната техническа инфраструктура, здания за научно-изследователска активност и създаване на екоинфраструктура – зарядни станции за електрически автомобили – на територията на индустриалните паркове и зони.

Кандидатите могат да вземат участие самостоятелно за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР