Касем Сюлеймани, командирът на специалните части на Ал-Кудс от Иранския

...
Касем Сюлеймани, командирът на специалните части на Ал-Кудс от Иранския
Коментари Харесай

Американски генерал: Можех да убия Сюлеймани преди 13 години, но...

Касем Сюлеймани, командирът на специфичните елементи на Ал-Кудс от Иранския ислямски революционен гвардейски корпус, e можело да бъде погубен през 2007 година

Това написа в публикацията за американското списание Foreign Policy генералът от Сухопътните войски Стенли Маккристал, който по това време е шеф на Съвместното командване на специфичните интервенции на Съединени американски щати.

„ Решението да не се работи постоянно е най-трудното и не постоянно е най-правилното решение “, написа той. През 2007 година Маккристал следи придвижването на редица транспортни средства от Иран към Северен Ирак. В една януарска вечер, признава генералът, той имал изключително сложен избор: дали да нападна конвоя, в който влизал и Сюлеймани.

"Имаше основателна причина за елиминирането на Сюлеймани - ирански бомби по пътищата, основани и засадени под негово командване, лишиха живота на американските бойци ", споделя Маккристал.

Той добави, че не последвал желанието си, с цел да избегне изостряне на спора. „ Реших, че би трябвало да следваме кервана, а не да ударим незабавно. Докато конвойът стигна до Ербил, Сюлеймани се скри в тъмното “, приключи той.

Припомняме, че в нощта на 3 януари Съединените щати направиха въздушен удар в региона на летището в Багдад, при което почина Касем Сюлеймани. Смъртната заповед беше дадена персонално от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф назова дейностите на американската страна проявяване на тероризма.

Вашингтон изясни удара със самоотбрана, тъй като преди този момент бяха направени няколко набези върху базите на интернационалната коалиция и американското посолство.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР