Картофите са онзи зеленчук, който масово бива предпочитан от хората

...
Картофите са онзи зеленчук, който масово бива предпочитан от хората
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ни, ако консумираме покълнали картофи

Картофите са оня зарзават, който всеобщо бива желан от хората по целия свят. Съществуват стотици, а даже и хиляди предписания, в които главната съставна част са картофи.
Сигурни сме, че най-малко един път в седмицата приготвяте ядене с присъединяване на обичаните картофки. Вероятно в шкафа ви постоянно участва плик с най-малко няколко кг. Абсолютно уверени сме, че сте ставали очевидци на покълнали картофи.
Това се случва със зеленчуците, които не съумяваме да изконсумираме на време и за дълъг интервал съхраняваме в шкафа, на терасата, в мазето или на друго място.

 Ето за какво НЕ би трябвало да ядете покълнали картофи Ето за какво НЕ би трябвало да ядете покълнали картофи
Картофите са един от най-вкусните и всеобщо употребявани зеленчуци в целия свят. Тяхната продължителност е огромна, само че все пак постоянно се случва...
Безопасна ли е потреблението на покълнали картофи?
Нужно е да знаете, че покълналите картофи не са толкоз безобидни, колкото ви се костват на пръв взор. Ако забележите, че обвивката им стартира да старае и по повърхността на картофа се демонстрират кълнове, най-добре ги изхвърлете. Много е значимо да знаете, че в кълновете се съдържат рисково високи равнища на отрови.
Какво трансформира покълналите картофи в рискови за здравето ни?
Картофите съдържат токсините, наречени соланин и хаконин. Именно те не ни разрешават да ги консумираме в недопечен тип, а наложително би трябвало да преминат през термична обработка. Ако зеленчукът е свеж, то равнищата са безвредни за организма.
Когато обаче картофите започват процеса на поникване, концентрацията на токсините нараства и те могат да се трансфорат в отрова за човешкия организъм.
 Тайната при лесното белене на картофи е... Тайната при лесното белене на картофи е...
Всяка дама желае да знае по какъв начин елементарно и бързо да обели сварените картофи без кората им да остава по ръцете й, а под маникюра й да влизат ча...
Старайте се да не държите зеленчука на директна слънчева светлина, защото това форсира процеса по поникване и в същото време с това редуцира интервала на валидност.

Какви промени настъпват в тялото ни?
Тук, несъмнено, става въпрос за потреблението на няколко порции. Ако сте последователи на тази храна и постоянно си приготвяте пържени картофки, сигурно можете да пострадате, в случай че не обърнете внимание на кълновете.
Често пъти страничните резултати са коремни болки, главоболие, висока температура, диария. Степента на признаците зависи най-много от количеството признати картофи.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР