Картофен чипс, майонеза, растителни масла и други продукти, които съдържат

...
Картофен чипс, майонеза, растителни масла и други продукти, които съдържат
Коментари Харесай

Рибеното масло защитава бременните жени от спонтанен аборт, твърдят учени

Картофен чипс, майонеза, растителни масла и други артикули, които съдържат огромни количества линолова киселина и ненаситени мазнини, се оказват извънредно рискови за бременни дами. Това е заключението на лекарите, които са разгласили публикация в „ Journal of Physiology “, осведоми БГНЕС.
Днес множеството учени считат, че диетата и някои храни имат мощно въздействие освен върху тежестта на индивида, само че и върху здравето на мозъка му, кръвоносните съдове, сърцето и други основни органи на тялото. По-специално, неотдавна лекарите демонстрираха, че потреблението на огромни количества зехтин и средиземноморски ястия доста понижава възможностите за гибел от инсулт или инфаркт, а прекомерно огромното количество сол в храната утежнява здравето на сърцето и кръвоносните съдове .
Напоследък откривателите се интересуват от това, по какъв начин питателните привички, неприятните навици и други особености на метода на живот могат да повлияят на здравето на бременната жена и нейното неродено дете. Например, опити върху мишки и наблюдения на бъдещите майки демонстрират, че рибеното масло доста понижава вероятността от импровизиран аборт, а пушенето съвсем удвоява тези шансове .
Рибеното масло ще отбрани бременните дами от спонтанни аборти, откриха учените и това се дължи на обстоятелството, че мъжките кафези са доста по-лошо устойчиви на клетъчния стрес и умират по-бързо в неподходяща обстановка от " женските " ембриони. Предвид рисковете и други отрицателни свойства на ненаситените мастни киселини, учените поучават всички бременни дами, изключително тези, които чакат синове, да заобикалят храни с доста омега-6 мазнини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР