Картите на руското министерство на отбраната, представени във вторник, изглежда

...
Картите на руското министерство на отбраната, представени във вторник, изглежда
Коментари Харесай

Карти на руското министерство на отбраната предполагат бързо оттегляне в Украйна

Картите на съветското министерство на защитата, показани във вторник, наподобява демонстрират бързо евакуиране на съветските сили от региони в Източна и Южна Украйна, където са били подложени на сериозен напън от украинската контраатака, написа " Ройтерс ".

В ежедневния видео брифинг на министерството не се загатва никакво оттегляне, само че на картите, употребявани за проявление на местоположението на хипотетичните съветски удари, сенчестата зона, обозначаваща съветския боен надзор, е доста по-малка от предния ден.

В североизточна Украйна, където Русия претърпя проваляне предишния месец, нейните сили по фронтовата линия, минаваща на към 70 км южно от Купянск по продължение на река Оскил, наподобява са се отдръпнали на към 20 км на изток, до границата на провинция Луганск.

Това би означавало, че те са напуснали украинската провинция Харков - където Русия в продължение на няколко месеца поддържаше окупационна администрация - само че за малко парче сред град Дворична и съветската граница.

В провинция Херсон в Южна Украйна линията на надзор на Русия на десния бряг на река Днепър се е изместила на 25 км на юг на картата, до линия, минаваща на запад от крайречния град Дудчани.

И двете зони са бойни полета, където Украйна оповестява за прогрес, въпреки и без да дава цялостни детайлности.

Няма да е първият път, когато Москва признава отдръпването си толкоз заобиколно. На 11 септември карта, показана от министерството на защитата, демонстрира, че съветските сили са изоставили множеството елементи на Харков, които са направлявали, чак на изток до Оскил, след светкавична украинска атака.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР