Карта на деня –Колесницата.Колесницата ни насочва към фокус върху цел

Карта на деня –Колесницата.Колесницата ни насочва към фокус върху цел ...

Таро карта за 20 септември


Карта на деня –Колесницата.

Колесницата ни насочва към фокус върху цел и постигане на това, което искаме. Но ако се заровим в по-дълбоката символика, виждаме, че става дума за двойствеността и обединението на противоположностите: картата предизвиква движение и въпреки това колесницата е неподвижна; колесницата носи емблеми на слънцето, но картата се управлява от Рак и Луната; и тогава имаме черно-белите сфинкси. Ключът към тази карта е хармонизирането на тези противоположни сили, което ги прави неудържими. Нуждаем се от мотивация и решителност да използваме различни енергии, така че те да работят за нас, а не срещу нас. На много практическо ниво това би могло да означава, че е възможно да сме се захванали с повече неща, за които ни е необходима енергия и силна концентрация, за да се справим.

Съвет за деня – Светът.

Светът е последната карта на Големите Аркани, обозначаваща успех, постижение, чувство, центрирано в нашите взаимоотношения и в нас самите, хармония. Днес ви съветвам да се поставите в центъра на вашия свят, да разпознаете невероятното пътуване, на което сте били - моментите на радост, предизвикателствата, пред които сте били изправени, възходите и спадовете, и да помислите къде се намирате. Като съвет към Колесницата: Каквито и цели да преследвате, колкото и задачи да имате, не се задоволявайте с нищо по-малко от любовта, радостта, вътрешния мир и щастието, заради които сте дошли на този свят.Нека това бъдат вашите вътрешни мотиви за днес.

В работата:Картите говорят за един страстен и динамичен ден, който носи успех чрез самодисциплина, контрол и решителност. Говори за стремеж към цел и справяне с предизвикателствата по пътя. Колесницата е бързо препускане, което може да ви накара да бъдете изтощени и развълнувани, но в края на този път се крият победа и успех. Тази карта може също да насочва и към пътуване особено в комбинация със Света.

За влюбените и семейните:Днес имаме фамозна комбинация за влюбените. Енергията на тези две карти може да ни предизвика да се конкурираме, изясняваме и търсим равновесие в отношенията. И ако това стане, ще бъде чудесно, защото като резултат връзката ще приключи периода на пътуване в коловоза и ще отиде на един съвсем нов и много по-задълбочен период. Съюзът ви ще разцъфти.

Автор: Венета Евтимова

е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.

Източник: az-jenata.bg