Карлово. Собственикът на Агенция и Радиоверига Фокус Красимир Узунов бе

...
Карлово. Собственикът на Агенция и Радиоверига Фокус Красимир Узунов бе
Коментари Харесай

Собственикът на Агенция и Радиоверига „Фокус” Красимир Узунов бе награден посмъртно с наградата „Златната богиня”

Карлово. Собственикът на Агенция и Радиоверига „ Фокус ” Красимир Узунов бе награден посмъртно с премията на Община Карлово „ Златната богиня ”, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Тържествена гала се състоя в града на Апостола на Свободата, а наградата бе връчен на брачната половинка и дъщерята на Красимир Узунов - Татяна Узунова и Деница Узунова.
Малка пластика „ Златната богиня ” и парична награда се присъждат годишно като израз на поклонение пред делото на безсмъртния българин, в навечерието на рождената дата на Васил Иванов Кунчев - Левски. Наградата се присъжда на дейци от община Карлово, страната и чужбина, свързали творчеството и активността си с града на Апостола, основали високохудожествени литературни творби, произведения на изобразителното изкуство, взели участие в национални и интернационалните състезания, конгреси и спортни надпревари, осъществили значими планове, осъществили концерти и постановки на високо равнище, постигнали журналистическо майсторство, значими научни проучвания, внедрени в практиката.
Наградата на Карлово се присъжда според статут и на съображение експертно решение на комисия, назначена със заповед на кмета на Община Карлово.
Първият лауреат на „ Златната богиня ” е английската писателка Мерсия Макдермот. Сред носителите на премията са проф. Божидар Димитров, проф. Марко Семов, актьорите Ванча Дойчева и Иван Налбантов и проф. доктор Иван Гаврилов; писатели, скулптори, публицисти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР