Карлос Алкарас изживя една от най-паметните си седмици в Тура

...
Карлос Алкарас изживя една от най-паметните си седмици в Тура
Коментари Харесай

Бъдещето е тук: Алкарас разгроми Шварцман, за да завоюва най-голямата си титла!

Карлос Алкарас изживя една от най-паметните си седмици в Тура на шампионата в Рио де Жанейро, с цел да завоюва най-голямата купа в своята кариера. Младият испанец показва впечатляващ тенис в хода на конкуренцията, побеждавайки състезатели като Матео Беретини и Фабио Фонини, а през днешния ден не даде сет на един от топ поставените, Диего Шварцман, надигравайки го с 6:4 6:2.

Шварцман започва безапелационно финалната борба и наказа още откриващото подаване на Алкарас, с цел да поведе с 2:0. Последва обаче бърза готовност от страна на международния номер 29 и ранният напредък в играта на аржентинеца бързо изчезна. От момента, в който резултатът бе възобновен, двамата се справяха безупречно на сервис и изглеждаше, че развръзката ще се реши след изиграването на тайбрек. Алкарас обаче имаше други хрумвания и в най-подходящия за себе си миг осъществя пробив, с който се изстреля напред в обшия резултат.

Подновяването на играта бе белязано от размяната на брейкове сред двамата, преди младежът да узакони по-доброто си показване с пробив задатък - 2:1. Скоро водачеството на Алкарас стана даже още по-изразително, като с безгрешната си игра той не оставяше никакви благоприятни условия за противника си. Веднъж повел удобно в резултата, Алкарас резервира централизация и направи нужното, с цел да задържи преднината си, преди да ликува с най-големия трофей в своята кариера досега.

What. A. Moment.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР