Карлос Алкарас без никакво съмнение е тенисистът, който се намира

...
Карлос Алкарас без никакво съмнение е тенисистът, който се намира
Коментари Харесай

Непреклонен: Алкарас върза геврек на бивш №23 и продължава защитата на трофея в Маями!

Карлос Алкарас без никакво подозрение е тенисистът, който се намира в най-впечатляваща форма през последните седмици, задоволително показателен за което е фактът, че испанецът има едвам една загуба в последните си 17 изиграни мача. След като завоюва трофея в Индиън Уелс през предходната седмица и се завърна на лидерската позиция в международната класация, младежът придвижи превъзходните си и изяви и на Мастърса в Маями, където през днешния ден надигра Душан Лайович иоформи крайното 6:0 7:6(5). По този метод той продължава отбраната на купата си от предходната година и в борба за място на четвъртфиналите му следва да се изправи против 16-ия подложен в схемата Томи Пол.

Още от началните минути на срещата си пролича разликата в класите на двамата състезатели, като постоянно можехме да забележим по какъв начин сърбинът остава изцяло беззащитен против безупречния тенис на младока. Испанецът придаваше на ударите си впечатляваща острота, което в композиция с отличното ориентиране не позволяваше на Лайович да окаже каквато и да е опозиция, и по този начин след единствено 32 минути дебютната част отлетя в сметката на любимеца.

Миналогодишният първенец диктуваше протичащото се на корта и във втория сет, където продължи да постанова нападателния си жанр на игра, стремейки се да взима топката незабавно след отскока, с което не оставяше никакво време за реакция на съперника. По този метод той бързо си обезпечи задатък от пробив и 3:1, след което безпроблемно удържа преднината си до 5:4. Заставайки на линията за сервис в опит да затвори мача обаче, международният №1 изигра кошмарен сервис гейм и позволи равнене на резултата за 5:5.

Така се стигна до тайбрек, в който класата на родения в Мурсия тенисист оказа въздействие и след няколко следващи безупречно издигнати офанзиви той доближи до 6:2 точки и четири следващи мачбола, последният от които съумя да материализира, с цел да доближи до крайната победа след тъкмо час и 32 минути игра.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР