Карл Нехамер положи клетва като канцлер на Австрия, а заедно

...
Карл Нехамер положи клетва като канцлер на Австрия, а заедно
Коментари Харесай

Карл Нехамер положи клетва като канцлер на Австрия

Карл Нехамер постави клетва като канцлер на Австрия, а дружно с него и останалите нови членове на държавния екип на Австрийската национална партия (АНП). Церемонията се състоя в двореца Хофбург – формалната резиденция на президента Александер Ван дер Белен, предава най-голямата социална медия в страната ORF, представена от Агенция " Фокус ". 

Шест министерства остават под управлението на АНП. Нов министър на вътрешните работи – на мястото на Нехамер - е Герхард Карнер от Долна Австрия, а за министър на финансите е назначен предходният държавен секретар Магнус Брунер. 

Досегашният канцлер Александер Шаленберг се връща в Министерството на външните работи. Директорът на Щирийския университет Мартин Полашек поема поста министър на образованието от Хайнц Фасман. Федералният началник на Младежката АНП, Клаудия Плаколм, става държавен секретар в Канцлерството. Тя поема младежките стратегии от министъра на фамилията Зузане Рааб. 

Ван дер Белен употребява уикенда, а също и понеделника, с цел да беседва с новите членове на държавното управление. Малко преди встъпването в служба той се срещна с Полашек. В събота президентът беседва с определения за канцлер Нехамер. След него президентът одобри новия и остарял външен министър Шаленберг и новия държавен секретар Плаколм. С Карнер и Брунер Ван дер Белен беседва в неделя. 

" Важно е да имаме държавно управление, което е способно да работи бързо и да стартира работата си. Трябва да се борим с пандемията, която изисква цялата ни мощ ", акцентира Нехамер след диалога с федералния президент в събота. 

Всъщност времето е от значително значение, в края на краищата битката с пандемията би трябвало още веднъж да бъде на върха на дневния ред. Защото идната седмица следва освен планът за имунизация против COVID-19, само че и решение за по-нататъшни ограничения. Настоящият локдаун в цяла Австрия би трябвало да завърши в събота. 

Нехамер е някогашен боец и консултант по връзките. Като главен приоритет в ръководството му той уточни битката против пандемията от COVID-19. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР