Карим Бензема подписа тригодишен договор с шампиона на Саудитска Арабия

...
Карим Бензема подписа тригодишен договор с шампиона на Саудитска Арабия
Коментари Харесай

Бензема официално премина в Ал Итихад

Карим Бензема подписа тригодишен контракт с първенеца на Саудитска Арабия Ал Итихад, като към него евентуално ще се причисли и френският национал Н‘Голо Канте. Бензема бе свободен сътрудник, откакто напусна Реал Мадрид след 14-годишен изпълнен с титли интервал.


Според информациите договорът на нападателя с Ал Итихад е на стойност над 100 млн. евро на сезон, като халфът на Челси Канте ще взима сходна сума, когато парафира на собствен ред двугодишен договор в Арабския полуостров. Бензема се причислява към някогашния си съотборник в Реал Мадрид Кристиано Роналдо в саудитската Про лига, като се появиха спекулации, че Лионел Меси също може да заиграе в шампионата след раздялата си с Пари Сен Жермен.

„ Това е положително състезание и има доста положителни играчи. Кристиано Роналдо към този момент е там – мой другар, което демонстрира, че Саудитска Арабия стартира в допълнение да подвига равнището си. Тук съм, с цел да спечелвам, както го направих в Европа. Имах щастието да реализира невероятни неща в кариерата ми и да печеля всичко допустимо в Испания и Европа. Сега чувствам, че е настъпил подобаващият миг за ново предизвикателство и план “, сподели Бензема, който е настоящ притежател на „ Златната топка “ и има 25 огромни трофея във витрината си за 14 години с екипа на Реал. Новият му тим Ал Итихад стана първенец в последния сезон с пет точки разлика пред Роналдо и Ал Насър.

Междувременно, Канте се чака да се причисли към Бензема в първенеца на Саудитска Арабия след сезон, изпълнен с травми. 32-годишният футболист изигра едвам девет мача за Челси тази акция, откакто получи контузия на подколянното сухожилие през октомври, а сезонът му завърши прибързано след проблем в слабините предишния месец. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР