Кариерното развитие на магистрати по делата около Корпоративна търговска банка

...
Кариерното развитие на магистрати по делата около Корпоративна търговска банка
Коментари Харесай

Цветан Василев: Панов разиграва с години опозиционен имидж

Кариерното развиване на магистрати по делата към Корпоративна комерсиална банка (КТБ) се дължи на послушното им държание в интерес на дълбоката страна. Това съобщи Цветан Василев в предаването „ Балотаж “ по „ Евроком “. Банкерът уточни преди всичко ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов, разигравал с години опозиционен имидж като член на Висшия правосъден съвет.

Според Василев, Панов е бил определен за ръководител на Върховен касационен съд поради актовете си като арбитър във Върховния административен съд, с които е отхвърлил жалбите на акционерите и вложителите против решението на Българска народна банка за лишаване на лиценза на КТБ.

Вторият магистрат, награден за сходен жанр услуги е някогашният прокурор в Специализираната прокуратура Евгени Стоянов. Той е работил дружно с Иван Гешев по досъдебното произвеждане за източването на КТБ и е изпратил на подсъдимата пейка 18 души отпред с Цветан Василев. Още преди обвинителният акт да бъде написан, Стоянов стана арбитър в Административен съд София – град, а по-късно и заместник-министър на правораздаването в третия кабинет на Борисов. За ролята на това дело в избора на Иван Гешев за основен прокурор съмнения в никакъв случай не е имало.

„ Заслугите “ на следователката Илиана Кирилова също не са забравени, съобщи Цветан Василев. Тя оглави Софийска градска прокуратура по решителен и безалтернативен метод – единствена кандидатура, подкрепена персонално и изрично от Иван Гешев и от прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. Аргументът на Гешев тогава беше „ стоманен “ – столичната градска прокуратура нaпocлeдъĸ била изчeзнaлa oт xopизoнтa и мoжeло дa я възĸpecи caмo чoвeĸ oтвън. Нещо, което по този начин и не се случи…

Пpeди това Кирилова беше забъркана и в абсурда с шпицкомандата на основния прокурор Сотир Цацаров в Столичната следствена работа. Като състезател в тима на Цацаров, естествено. И като участник в групата за прикриване на корупцията по високите властови етажи и за поръчкови репресии на неуместните за задкулисието.

Цветан Василев увери, че глобите за участници в погрома над КТБ по световния закон „ Магнитски “ не са минало, а занапред ще провокират резултати, като се базира на интернационалните следствия. Банкерът съобщи, че продължава да чака и ще упорства за отговор от ръководещите на подадените от него сигнали за злоупотреби от квестори и синдици по несъстоятелността на КТБ. Последният подобен сигнал Василев е подал до някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев преди два месеца, само че отговор по този начин и не е получил.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР