Кариерното развитие на магистрати по делата около Корпоративна търговска банка

...
Кариерното развитие на магистрати по делата около Корпоративна търговска банка
Коментари Харесай

Цветан Василев: Продължавам с въпросите за дълбоката държава!

Кариерното развиване на магистрати по делата към Корпоративна комерсиална банка (КТБ) се дължи на послушното им държание в интерес на дълбоката страна. Това съобщи мажоритарният й собсгтвеник Цветан Василев в предаването " Балотаж " по телевизия " Евроком ". Банкерът посочи на първо място някогашният ръководител на Върховния касационен съд Лозан Панов, зазигравал с години опозиционен имидж като член на Висшия правосъден съвет. Според Василев Панов е бил определен за ръководител на Върховен касационен съд поради актовете си като арбитър във Върховния административен съд, с които е отказал да допусне жалбите на акционерите и вложителите против решението на Българска народна банка, с което беше лишен лицензът на КТБ. 

Друг награден кариерно за сходни услеги магистрат съгласно банкера е някогашният прокурор в Специализираната прокуратура Евгени Стоянов, взел участие паралелно с Иван Гешев в следствието за източване на КТБ, по което са подсъдими 18 души отпред с Цветан Василев. Преди следствието още да приключи, Стоянов стана първо арбитър в Административен съд софия - град, а след това и заместник-министър на правораздаването при ръководството на ГЕРБ. За ролята на това дело при избора на самия Гешев за основен прокурор съмнения в никакъв случай не е имало.  



Друг посочен от Цветан Василев за " заслугите " си по същото дело магистрат е следоватeлĸaтa Илиaнa Kиpилoвa. Тя пък cтaнa гpaдcĸи пpoĸypop нa Coфия, като беше eдинcтвeн ĸaндидaт зa пocтa, пoдĸpeпен персонално от Ивaн Гeшeв и прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. Moтивът нa Гешев тогава беше, че столичната градска прокуратура нaпocлeдъĸ била „ изчeзнaлa oт xopизoнтa “ и мoжeл " дa я възĸpecи caмo чoвeĸ oтвън “. Нещо, което по този начин и не се случи. Πpeди това Кирилова беше изслушвана паралелно с Гeшeв по абсурда за cъздaдeнa от предшественика му Сотир Цацаров „ шпицĸoмaндa “, която да прикрива корупцията по високите властови етажи и да удря поръчково неудобни за задкулисието.

Цветан Василев увери, че глобите за участници в погрома над КТБ по световния закон " Магнитски " не са минало, а тепърва ще провокират резултати, като се базира на интернационалните следствия. Банкерът съобщи, че продължава да чака и ще упорства за отговор от ръководещите на подадените от него сигнали за злоупотреби от квестори и синдици по несъстоятелността на КТБ. Последният подобен сигнал василев е подал преди два месеца до някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев, само че отговор по този начин и не получил.  
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР