Карен Хачанов имаше отличен старт на новия сезон, след като

...
Карен Хачанов имаше отличен старт на новия сезон, след като
Коментари Харесай

Печелейки 10 от последните 12 гейма: Безкомпромисен Хачанов намери място на 1/2-финал в Маями

Карен Хачанов имаше отличен старт на новия сезон, откакто съумя да откри място в полуфиналната фаза на Аустрелиън Оупън, където обаче по пътя си към дебютен край в шампионатите от Големия шлем беше спрян от Стефанос Циципас. Олимпийският вицешампион обаче дочака своя миг за реванш и през актуалната седмица на Мастърса в Маями съумя да подчини международния номер три, като с това спря черната си серия от 26 следващи загуби против представители на челната десетка на класацията на АТР.

Вдъхновението от влиятелната победа, което получи руснакът, пък се видя в идващия му мач в надпреварата, откакто той в хода на днешния ден надви над миналогодишния полуфиналист във Флорида - Франсиско Серундоло, надигравайки го за час 14 минути на корта - 6:3 6:2. По този метод международният номер 16 се класира за финалната четворка в шампионата, където му следва да срещне своя добър другар и съотечественик Даниил Медведев, който още веднъж се намира в най-хубавата си спортна форма и има 22 победи в последните си 23 мача.

За разлика от крайния излаз на конфликта, при започване на дуела аржентинецът стоеше очевидно по-добре на корта, като съумя да се възползва от неуверения втори сервис на сребърния олимпийски медалист и излезе напред с пробив. В този момент обаче образно светна сигналната лампа за Хачанов, който повиши интензитета в напредването си по корта и все по-често можехме да го забележим във водещата позиция при размените от главната линия. Противодействие на комбинациите му в атакуващ проект от страна на международния номер 31 пък липсваше и въпреки той да водеше с 3:2, то станахме очевидци на четири безответни гейма в актива на полуфиналиста от Мелбърн, който записа откриващия сет на сметката си.

Руснакът не отпусна педала на газта и на старта на втората част, когато затвърди изразеното си предимство във всяко едно отношение на играта и осъществя ранен брейк. Впоследствие Серундоло въпреки всичко откри сили, с цел да се завоюва личното си подаване, с което се разписа в резултата, само че по никакъв метод не заплаши преднината на Хачанов, който се намираше в напредък и безпроблемно подпечата успеха си след нов пробив на името си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР